Klasszikus

Nemzetközi fesztiválon szerepel a Láthatatlan húrok

2011.03.23. 14:17
Ajánlom
A Láthatatlan húrok - A tehetséges Pusker nővérek című filmet beválasztották a kanadai Hot Docs Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál 2011-es programjába, illetve az 51. Krakkói Filmfesztivál nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramjában is helyet kap.

A Hot Docs Észak-Amerika legnagyobb dokumentumfilmes fesztiválja, konferenciája és vására, amely 1993 óta létezik. Idén április 28. és május 8. között rendezik a kanadai Torontóban. Az idei fesztiválon több mint 170 kanadai és nemzetközi dokumentumfilmet mutatnak be a kanadai közönségnek és a nemzetközi filmes szakmának. Ezenkívül filmes szekciók, vásárok, dokumentumfilmeseknek szervezett egyéb programok is kiegészítik a fesztivált, mint például a május 4-5-én tartott 12. Hot Docs Forum, illetve a The Doc Shop. A Láthatatlan húrok az ún. Next programban vesz részt, amelyben olyan filmeket vonultatnak fel, amelyek kiemelkedőt nyújtottak a kreatív megoldások megvalósítása és a látványvilág terén. Összesen két alkalommal, április 30-án és május 2-án lesz látható a film két kanadai helyszínen, illetve a fesztivál Közönségdíjáért is versenybe száll.

A Krakkói Filmfesztivál Európa legrégebbi rövid- és dokumentumfilmes fesztiválja, amelyet már 51. alkalommal rendeznek meg. Idén május 23. és 29. között kerül sor a filmes seregszemlére a lengyel városban. A Láthatatlan húrok a nemzetközi dokumentumfilmes versenyprogramban szerepel.

Az HBO saját gyártású filmjét Sós Ágnes rendezte, amely januárban elnyerte a Magyar Filmkritikusok Díját is. A filmet legközelebb április 21-én láthatják 23:15-kor az HBO műsorán.

 

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.