Klasszikus

Nemzetközi gyermekkórus fesztivál Balatonfüreden

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a Pünkösdi Ének elnevezésű nemzetközi gyermekkórus fesztivál, amelyen a magyarországi kórusok mellett fellép az erdélyi Kovászna fürdőváros Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont gyermekkórusa is - tájékoztatta az MTI-t Cserép László.

Az önkormányzat művelődési osztályvezetője elmondta: a szervezők - Balatonfüred önkormányzata és a Bem József Általános Iskola - hatodik alkalommal szervezik meg a zenei rendezvényt, amely sikeresen illeszkedik a pünkösdi ünnepköszöntő rendezvényekhez. A vendégkórusok tiszteletére hangversenyt ad a házigazda iskola kórusa és a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság Kollár Kámán vezényletével.

- Pénteken a sorsolás sorrendjében mutatkoznak be a vendégegyüttesek, a zsűri pedig értékeli a művészi produkciókat.Szombaton kerül sor a résztvevő kórusok felvonulására a Tagore sétányon, megtartják a gálakoncertet és átadják a legjobbaknak járó okleveleket és emléktárgyakat - tette hozzá az osztályvezető.

Cserép László jelezte:a három napos kórusfesztiválon - többek között - bemutatkozik a budapesti Ádám Jenő Általános Iskola, a kazincbarcikai Ádám Jenő Központi Általános Iskola Gyermekkórusa. Békéscsabát a Belvárosi Általános Iskola, Dorogot a Zrínyi Ilona Általános Iskola, Gyöngyöst pedig a Felsővárosi Általános Iskola kórusai képviselik a rangos zenei eseményen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.