Klasszikus

Nemzetközi gyermekkórus fesztivál Balatonfüreden

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Csütörtökön kezdődik Balatonfüreden a Pünkösdi Ének elnevezésű nemzetközi gyermekkórus fesztivál, amelyen a magyarországi kórusok mellett fellép az erdélyi Kovászna fürdőváros Kőrösi Csoma Sándor Iskolaközpont gyermekkórusa is - tájékoztatta az MTI-t Cserép László.

Az önkormányzat művelődési osztályvezetője elmondta: a szervezők - Balatonfüred önkormányzata és a Bem József Általános Iskola - hatodik alkalommal szervezik meg a zenei rendezvényt, amely sikeresen illeszkedik a pünkösdi ünnepköszöntő rendezvényekhez. A vendégkórusok tiszteletére hangversenyt ad a házigazda iskola kórusa és a Veszprémi Liszt Ferenc Kórustársaság Kollár Kámán vezényletével.

- Pénteken a sorsolás sorrendjében mutatkoznak be a vendégegyüttesek, a zsűri pedig értékeli a művészi produkciókat.Szombaton kerül sor a résztvevő kórusok felvonulására a Tagore sétányon, megtartják a gálakoncertet és átadják a legjobbaknak járó okleveleket és emléktárgyakat - tette hozzá az osztályvezető.

Cserép László jelezte:a három napos kórusfesztiválon - többek között - bemutatkozik a budapesti Ádám Jenő Általános Iskola, a kazincbarcikai Ádám Jenő Központi Általános Iskola Gyermekkórusa. Békéscsabát a Belvárosi Általános Iskola, Dorogot a Zrínyi Ilona Általános Iskola, Gyöngyöst pedig a Felsővárosi Általános Iskola kórusai képviselik a rangos zenei eseményen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Klasszikus

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Jazz/World

Mary Lou Williams, aki az ujjaival imádkozott zongorázás közben

A női zenészekről szóló sorozatunkból nem hiányozhat Mary Lou Williams, aki nemcsak azért izgalmas, mert elsőként szerzett érvényt magának női zeneszerzőként és zongoristaként, de azért is, mert beemelte zenéjébe azt a spirituális töltetet, ami a szakrális jazz anyjává avatta őt.
Vizuál

Ruben Brandt visszatért a tett helyére – interjú Milorad Krstić-csel

Milorad Krstić animált krimije, a Ruben Brandt 40 ezer néző felett jár, és közel került az Oscar-jelöltséghez. A Műcsarnokban rendezett kiállítással a kör teljessé vált, a festménytolvaj visszatért születési helyére. A művészettörténeti utalásokkal zsúfolt mozi 2018 egyik legmeghatározóbb mozzanata volt a magyar kultúrában, így alkotója bekerült az idei Kult50-be is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Évadot hirdetett a Nemzeti Filharmonikusok

Hét bérletet hirdet meg A zene kaland! mottójú 2019/20-as évadára a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar. Az évad rezidens művésze Rost Andrea lesz.
Klasszikus magazin

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Klasszikus virtuózok

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus hír

Miniszteri biztos segíti a zeneiskolák hangszercsere-programját

A megalakult a hangszercsere bizottság a Hangszercsere program gördülékenységét biztosítja.
Klasszikus hír

Elhunyt Martin Böttcher, Németország egyik legsikeresebb filmkomponistája

A Winnetou-filmek legendás zeneszerzőjét kilencvenegy éves korában, szombatra virradóra érte a halál a schleswig-holsteini Rendsburgban.