Klasszikus

Nemzetközi muzsikustábor Balassagyarmaton

2010.07.29. 08:00
Ajánlom
Balassagyarmat huszonnegyedik alkalommal ad helyet a Zene határok nélkül nevű nemzetközi muzsikustábornak, mely július huszadikán kezdődött és harmincegyedikéig tart. A kurzus koncertjei szabadon látogathatóak.

Musical-est, gálakoncert, zenekari est, valamint egyéni hangszeres előadók szereplése is megtekinthetőek a hat hangverseny mellett Balassagyarmaton, melynek különlegessége, hogy nem csak a növendékek, hanem mestereik is fellépnek. Érdemes részletesebben tájékozódni a helyszínekről, ugyanis nem csak az iskolában lesznek koncertek, hanem Mohorán a Tolnay Klári Emlékházban, valamint a balassagyarmati vármegyeházán is.

A kurzus mesterei: gordonkát Déri György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem - Budapest Nemzetközi Bartók szeminárium gordonka és kamarazene professzora oktatja; a négy zongoratanár: Paolo Pollice Olaszországból, Kerek Ferenc, a Szegedi Egyetemi Konzervatórium rektora, Szokolay Balázs és Eckhardt Gábor. Perényi Eszter foglalkozik a hegedűszakos növendékekkel, Madarász Iván kamarazene szakon tanít, Fenyő Gusztáv Skóciából érkezett, hogy zongorát, s kamarazenét tanítson, Roni Porat (Izrael) felel a karmesterekért s a szimfonikus zenekarért. 

A kurzus legfontosabb célja, hogy eddig fel nem fedezett tehetségek megmutathassák tudásukat, s nemzetközileg elismert zenészek adhassanak nekik segítséget az előrejutásban. 

A tizenöt meghirdetett szakra - zongora, ének, musical, kürt, fuvola, klarinét, gitár, hegedű, gordonka, gordon, cimbalom, kamarazene, karmesterkurzus, szimfonikus zenekar és kórus - 130 muzsikus jelentkezett szerte a nagyvilágból.

A jelentkezők életkora idén is nagyon széles volt - tizenkettőtől egészen a harmincöt évesekig. Három kontinens országaiból érkeztek idén hazánkba: Dél-Koreából, Olaszországból, Izraelből, Mexikóból, Kanadából, Svédországból, Szlovákiából, Romániából és az Egyesült Államokból. 

http://www.rozsavolgyiart.hu/honlap_hu/index.htm

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.