Klasszikus

Nemzetközi Zongoraverseny Pécsett

2007.04.23. 00:00
Ajánlom
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete Pécsett 2007. június 17-től 30-ig Nemzetközi Zongoraversenyt rendez Liszt Ferenc emlékére. A verseny célja, hogy fiatal tehetséges zongoristák, diákok, tanárok, zongoraművészek felfedezésével elősegítse nemzetközi karrierjük elindulását.

A világhírű bécsi Bösendorfer zongoragyár több hangversenyzongorát biztosít a verseny idejére. A negyedik, zenekari fordulóban közreműködik a Pannon Filharmonikusok, Hamar Zsolt karmester vezényletével. A verseny eseményeit a helyi, valamint az országos média figyelemmel kíséri.

Versenynaptár:
június 17 - sorsolás, nyitókoncert
június 18-21 - válogató
június 22-24 - elődöntő
június 26-27 - középdöntő
június 28 - zenekari próbák
június 29 - döntő
június 30 - díjkiosztó ünnepség, győztesek gálakoncertje

A verseny védnökei Dr. Colin Foster egyetemi docens, a PTE Művészeti Kar dékánja, Dr. Lénárd László akadémikus, egyetemi tanár, a PTE rektora és Hamar Zsolt karmester, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, zeneigazgatója.

A zsűriben olyan elismert muzsikusok ülnek, mint Ács József (Németország, a zsűri elnöke), Bánky József, Douglas Ashley (USA), Körmendi Klára és Király Csaba zongoraművészek.

További részletek az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.
Klasszikus

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Könyv

Istencsapás, embercsapás

Vámos e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Most értelemszerűen a karanténból, online.
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Morgan Freeman 83 éves

Morgan Freeman nem átlagos karriert futott be, 50 éves volt amikor a filmszakma igazán felfigyelt rá, azóta viszont több mint kilencven filmet forgatott és ma 83 éves.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Klasszikus pályázat

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Budapesti Vonósok és a Szegedi Tudományegyetem

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.
Klasszikus koktélparti

Az egyetlen Bach-darab, amit Glenn Gould utált

Mindig kerülte, hogy játszania kelljen ezt a darabot, egyszer, egy tévéműsorban meggyőzték, hogy tegye meg mégis. Nem volt benne öröme.
Klasszikus hír

Szavazzon, kié legyen az Óbudai Danubia Zenekar Arany Karantén Díja!

Az Óbudai Danubia Zenekar vezetése ezzel a díjjal szeretné meghálálni a zenekar muzsikusainak kitartó munkáját, kreativitását a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzetben.
Klasszikus interjú

Hatalmas előrelépés a zenekarnak: a Mezzo TV sugározza a Concerto Budapest koncertfilmjét

Több hónapos munka eredménye, hogy a zenekar saját gyártású koncertfilmmel mutatkozhat be a Mezzo TV műsorán. A filmet, amelyet Szabó Stein Imre rendezett, a magyar közönség is láthatja az interneten. Kulisszatitkokról a vezető rendezőt kérdeztük.