Klasszikus

Nemzetközi Zongoraverseny Pécsett

2007.04.23. 00:00
Ajánlom
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete Pécsett 2007. június 17-től 30-ig Nemzetközi Zongoraversenyt rendez Liszt Ferenc emlékére. A verseny célja, hogy fiatal tehetséges zongoristák, diákok, tanárok, zongoraművészek felfedezésével elősegítse nemzetközi karrierjük elindulását.

A világhírű bécsi Bösendorfer zongoragyár több hangversenyzongorát biztosít a verseny idejére. A negyedik, zenekari fordulóban közreműködik a Pannon Filharmonikusok, Hamar Zsolt karmester vezényletével. A verseny eseményeit a helyi, valamint az országos média figyelemmel kíséri.

Versenynaptár:
június 17 - sorsolás, nyitókoncert
június 18-21 - válogató
június 22-24 - elődöntő
június 26-27 - középdöntő
június 28 - zenekari próbák
június 29 - döntő
június 30 - díjkiosztó ünnepség, győztesek gálakoncertje

A verseny védnökei Dr. Colin Foster egyetemi docens, a PTE Művészeti Kar dékánja, Dr. Lénárd László akadémikus, egyetemi tanár, a PTE rektora és Hamar Zsolt karmester, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, zeneigazgatója.

A zsűriben olyan elismert muzsikusok ülnek, mint Ács József (Németország, a zsűri elnöke), Bánky József, Douglas Ashley (USA), Körmendi Klára és Király Csaba zongoraművészek.

További részletek az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Balázs János ingyenes koncertet ad a Zeneakadémia előtt

Balázs János ad ingyenes zongorakoncertet szombaton a romantikus zeneirodalom legismertebb alkotóinak műveiből a Zeneakadémia előtti téren, ahol erre az estére komponált videóinstallációkat is láthatnak az érdeklődők.
Klasszikus lemez

John Williams albumot készített Anne-Sophie Mutterrel

A világ egyik legnépszerűbb zeneszerzője és a német hegedűművész albumán természetesen örökzöld filmklasszikusok zenéi hallhatók.
Klasszikus bécs

Te is vezényelheted a Bécsi Filharmonikusokat a Budapesten!

A bécsi Zene Háza virtuális karmesterének segítségével a világ egyik legjobb zenekarának élére állhatsz július 2-4. között Budapesten.
Klasszikus hír

André Rieu hangszerekkel segített egy fogyatékkal élőkből álló zenekaron

A holland hegedűművész a reggeli hírekben olvasta, hogy egy tolvaj meglovasította a rézfúvós zenekar hangszereit, úgy döntött, hogy segít.
Klasszikus fesztivál

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.