Klasszikus

Nemzetközi Zongoraverseny Pécsett

2007.04.23. 00:00
Ajánlom
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete Pécsett 2007. június 17-től 30-ig Nemzetközi Zongoraversenyt rendez Liszt Ferenc emlékére. A verseny célja, hogy fiatal tehetséges zongoristák, diákok, tanárok, zongoraművészek felfedezésével elősegítse nemzetközi karrierjük elindulását.

A világhírű bécsi Bösendorfer zongoragyár több hangversenyzongorát biztosít a verseny idejére. A negyedik, zenekari fordulóban közreműködik a Pannon Filharmonikusok, Hamar Zsolt karmester vezényletével. A verseny eseményeit a helyi, valamint az országos média figyelemmel kíséri.

Versenynaptár:
június 17 - sorsolás, nyitókoncert
június 18-21 - válogató
június 22-24 - elődöntő
június 26-27 - középdöntő
június 28 - zenekari próbák
június 29 - döntő
június 30 - díjkiosztó ünnepség, győztesek gálakoncertje

A verseny védnökei Dr. Colin Foster egyetemi docens, a PTE Művészeti Kar dékánja, Dr. Lénárd László akadémikus, egyetemi tanár, a PTE rektora és Hamar Zsolt karmester, a Pannon Filharmonikusok vezető karmestere, zeneigazgatója.

A zsűriben olyan elismert muzsikusok ülnek, mint Ács József (Németország, a zsűri elnöke), Bánky József, Douglas Ashley (USA), Körmendi Klára és Király Csaba zongoraművészek.

További részletek az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.