Klasszikus

Net-ajánló: European Union Youth Orchestra

2003.04.21. 00:00
Ajánlom
„Fifteen Nations, One Language” – köszönti a látogatót az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának weboldala, amiről – csodák-csodája – rögtön az jutott az eszembe, hogy a fenti szlogen első fele valószínűleg hamarosan időszerűtlenné válik...

A Vladimir Ashkenazy zongoraművész-karmester által vezetett zenekar internetes otthona se többet, se kevesebbet nem nyújt, mint egy szokásos bemutatkozó oldal. Azazhogy sajnos inkább kevesebbet... A zenekart és történetét bemutató részből hiányoznak a képek: a helyük ott van, csak épp nem láthatóak – ez különösen akkor mulatságos, ha a kép mellett ott áll, hogy „special thanks to XY for the photo”. Az eseménynaptár meglehetősen kevéssé „up-to-date”: első helyen a tavaly nyári koncertkörút állomásai láthatóak, alatta pedig „Future plans”-ként a 2003. január 9-i jubileumi koncert és a március közepén kezdődő turné vázlatos adatai olvashatóak. Az utóbbira vonatkozó „Booking details” pedig egyszerűen üres... A 2002-es zenekari taglista még szintén csak ígéret, a „Past members” alatt néhány tag neve árválkodik, valamint egy felhívás, amelyben jelentkezésre kérik a volt tagokat. Némileg túlbuzgó módon Ashkenazy életrajza – egy fekete-fehér fénykép kíséretében – két egymás alatti linkől is elérhető, a felvételi meghallgatások szabályai és követelményei viszont világosan és jól áttekinthetően elérhetőek – és valljuk be, az idelátogató fiatal muzsikusoknak ez a legfontosabb információ.

Az oldal technikailag sem túl impozáns, a szponzorok előtti főhajtásnak szentelt oldalon sikerült rábukkannom a webtörténelem egyik legcsúnyább színösszeállítására, a frame-ek használata pedig csak akkor tolerálható, ha az oldal tervezésekor figyelnek arra, hogy soha ne jelenjen meg a függőleges gördítősáv az oldal közepén – ez itt nem sikerült. Így az oldalt bezárva kénytelen voltam idő előtt némileg módosítani a hangzatos szlogent: „Fifteen Nations, One Webmaster”...

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.