Klasszikus

New Yorkban a BFZ

2010.03.26. 15:44
Ajánlom
A Budapesti Fesztiválzenekar március 27-én és 28-án a Lincoln Centerben játssza Beethoven IV., VI., VII. és IX. szimfóniáját Fischer Iván vezényletével.

A két New York-i koncert a Beethoven egykor és ma ("Beethoven Then and Now") címen meghirdetetett különleges sorozat része lesz, ahol négy egymást követő napon Fischer Iván vezényletével mind a kilenc Beethoven-szimfónia elhangzik. Az I., II., III., V. és VIII. a korhű hangszereken játszó angol Orchestra of the Age of Enlightenment előadásában csütörtökön és pénteken, a IV., VI., VII. és IX. pedig a Budapesti Fesztiválzenekar interpretációjában szombaton és vasárnap. A Lincol Center az évad egyik legjelentősebb eseményeként hirdeti a koncerteket. A vasárnapi jótékonysági és adománygyűjtő hangverseny Fischer Iván és a Budapesti Fesztiválzenekar tiszteletére, valamint Sir George Solti örökségének emlékére hangzik el; az előadást gálavacsora zárja.

A Budapesti Fesztiválzenekar februárban Beethoven-maratont rendezett és Don Giovanni előadásokat tartott a Művészetek Palotájában. Legújabb kezdeményezésük egy országos verseny meghirdetése a zeneiskolások számára. Újdonság, hogy megalakult a facebook-on a Fesztiválzenekar barátainak oldala, ahová a BFZ honlapjáról közvetlenül is lehet csatlakozni. További fejlesztés, hogy a zenekar honlapján mostantól videófelvételek is láthatók-hallhatók: több mint harminc rövidebb-hosszabb részlet ad ízelítőt a zenekar történetéből-életéből. Nem kell sokat várni a következő évad programjainak bejelentésére sem. Április 28-ától válthatják meg a bérleteiket a Támogatói Klub tagjai, a nagyközönség számára pedig május 3-ától válnak elérhetővé a jegyek.

www.bfz.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Szabó István nem veszi át életműdíját

Az Oscar- és Kossuth-díjas rendező kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták Szabó István ügynökmúltja miatt.
Vizuál

Elhunyt Szentandrássy István festőművész

A 62 éves korában elhunyt művész 2012-ben kapott Kossuth-díjat a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait ábrázoló műveiért.
Könyv

Láttad már Ady vasúti bérletét vagy az önéletrajzát?

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban micsoda kincsek rejtőznek. Az OSZK kamarakiállításokkal igyekszik ezeket a kuriózumokat látogatóival is megosztani.
Plusz

Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.
Klasszikus

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Sosztakovics-szimfónia hazai bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar

Sosztakovics IV. szimfóniájának magyarországi bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté vezényletével február 28-án pénteken a budapesti Zeneakadémián.
Klasszikus ajánló

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Klasszikus ajánló

Fiatal lengyel ugrik be a koronavírus miatt Olaszországban ragadt zongoraművész helyett

Piotr Pawlak nyitja meg a március 1-én induló Chopin Fesztivált az Óbudai Társaskörben, miután Alberto Nosé a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt nem tud eljönni Budapestre.
Klasszikus ajánló

A Ránki-család koncertjével várja fiatalok jelentkezését a kőszegi Altalena Nyári Akadémia

Augusztus elején rendezik meg Kőszegen a BMFest Altalena Nyári Akadémiáját, amelyre 14-32 év közötti fiatal zenészek jelentkezését várják. Vendégei között a Ránki-család, Fejérvári Zoltán, Bősze Ádám, a Berecz-család és Dukay Barnabás.
Klasszikus ajánló

Országos programot indít az ifjúsági kóruséneklésért a KÓTA

Országos programsorozat indult Hangról hangra... az ifjúsági kóruséneklésért címmel az idén 50 éves Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) szervezésében.