Klasszikus

Nincs uborkaszezon

2010.07.31. 07:07
Ajánlom
Augusztus 21-én Sárospatakon, 23-án Budapesten koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A sárospataki Református Templomban adott hangversenyen Michael Haydn: Notturno és C-dúr gordonkaversenye, Pjotr Iljics Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso - közreműködik: Váradi István gordonkán, és a C-dúr vonósszerenád című műve hangzil fel. A budapesti, a Kiscelli Múzeum udvarán rendezett koncerten pedig Mozart-estre kerül sor. Az F-dúr divertimento (K. 138), B-dúr cassatione (K. 63), Voi avete un cor fedele (K. 217), B-dúr divertimento (K. 137), Ah, lo previdi (K. 272) - Pasztircsák Polina énekes vendégszereplésével, valamint az A-dúr szimfónia (K. 201) lesz hallható.

A zenekar júliusban majdnem két hetet turnézott Németországban, majd négy napot töltöttek az ausztriai Passau s Weilburgban, ahol zajos sikert arattak Boldoczki Gábor trombitaművész szólójával. Július 20-án tértek haza.

A Liszt Ferenc Kamarazenekart 1963-ban alapították s a világ egyik legnevesebb együtteseként tartják számon. Első művészeti vezetőjük Sándor Frigyes volt, majd 1979-től Rolla János vette át a posztját. Fennállásuk óta szinte minden kontinensen szerepeltek már s olyan híres hangversenytermekben léptek fel, mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokyoban, a Sydney Operaház, a párizsi Théâtre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw.

Három koncertet tartalmazó bérletük, melyeken Baráti Kristóf, Fenyő László és Boldoczki Gábor a szólista, már kapható az ismert jegyirodákban.

http://www.lfkz.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Lábnyomot kaptak a Halhatatlanok Társulatának új tagjai

Szombat délelőtt újabb lábnyomokkal gazdagodott a Pesti Broadway az Operettszínház előtt. Az 1996-ban alapított Halhatatlanok Társulata öt év kihagyás után választott új tagokat még májusban, most pedig ünnepélyes keretek között avatták fel a díj részeként fémbe öntött lábnyomokat.
Színház

Dragomán György parádés egyperces novellában reflektált az SZFE ügyére

A József Attila-díjas író szerint nem biztos, hogy célravezető egy exezredest kinevezni az egyetem kancellári pozíciójára. Amúgy meg ki tudja, lehet, hogy én értem félre az egyperces novellát.
Klasszikus

Márta emlékére játszik Kurtág György

Az új felvételen Mozart-mű hallható.
Színház

Blokád alá került az SZFE Rákóczi úti épülete is

Miután Szarka Gábor pénteken előrehozott őszi szünetet rendelt el és hat órára ki akarta üríttetni a Vas és a Szentkirályi utcai épületet, a diákok sajtótájékoztatójával egy időben több hallgató átvonult az SZFE Rákóczi úti campusához, hogy ott védje a termeket.
Színház

A Minisztérium továbbra sem reagál az SZFE-s hallgatók követeléseire

Hétfő reggelre megmozdulást szerveztek az SZFE-s hallgatók az Innovációs és Technológiai Minisztérium Szemere utcai épülete elé. A helyszínválasztás nem véletlen: ugyanis a Minisztérium közbeavatkozásával lehetne csak feloldani az egyetemi polgárság és a kuratórium között kialakult helyzetet. A tüntetésen a diákok mellett közel harminc ismert színházi és filmes alkotó kampányolt az autonóm felsőoktatás mellett.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Liszt Ferenc hangversenyzongorája is hallható lesz a doborjáni Liszt-fesztiválon

A helyreállított hangszer két koncerten is megszólal az október 16. és 26. között zajló doborjáni (Raiding) Liszt-fesztiválon.
Klasszikus videó

Márta emlékére játszik Kurtág György

Az új felvételen Mozart-mű hallható.
Klasszikus videó

Lebombázott örmény templomban játszik ez a fiatal csellista

Puska helyett hangszert vett a kezébe Sevak Avanesyan, hogy a békét hirdesse a Kaukázus puskaporos hordójában.
Klasszikus ajánló

Ennyire bizarr tárgyakat még biztosan nem hallott!

Kondor Ádám darabjait mutatja be a Metrum Ensemble a BMC-ben. A cím – Bizarr tárgyak – egy pszichoanalitikus szakkifejezés.
Klasszikus ajánló

Interaktív hangszerkiállítást és konferenciát rendeznek Budapesten

Hangforrás címmel interaktív zenei és hangszertörténeti fesztivált, kiállítást és konferenciát rendeznek a budapesti Benczúr Házban november 13. és 15. között.