Klasszikus

Nincs uborkaszezon

2010.07.31. 07:07
Ajánlom
Augusztus 21-én Sárospatakon, 23-án Budapesten koncertezik a Liszt Ferenc Kamarazenekar.

A sárospataki Református Templomban adott hangversenyen Michael Haydn: Notturno és C-dúr gordonkaversenye, Pjotr Iljics Csajkovszkij: Pezzo Capriccioso - közreműködik: Váradi István gordonkán, és a C-dúr vonósszerenád című műve hangzil fel. A budapesti, a Kiscelli Múzeum udvarán rendezett koncerten pedig Mozart-estre kerül sor. Az F-dúr divertimento (K. 138), B-dúr cassatione (K. 63), Voi avete un cor fedele (K. 217), B-dúr divertimento (K. 137), Ah, lo previdi (K. 272) - Pasztircsák Polina énekes vendégszereplésével, valamint az A-dúr szimfónia (K. 201) lesz hallható.

A zenekar júliusban majdnem két hetet turnézott Németországban, majd négy napot töltöttek az ausztriai Passau s Weilburgban, ahol zajos sikert arattak Boldoczki Gábor trombitaművész szólójával. Július 20-án tértek haza.

A Liszt Ferenc Kamarazenekart 1963-ban alapították s a világ egyik legnevesebb együtteseként tartják számon. Első művészeti vezetőjük Sándor Frigyes volt, majd 1979-től Rolla János vette át a posztját. Fennállásuk óta szinte minden kontinensen szerepeltek már s olyan híres hangversenytermekben léptek fel, mint a Carnegie Hall New Yorkban, a Suntory Hall Tokyoban, a Sydney Operaház, a párizsi Théâtre de la Ville vagy az amszterdami Concertgebouw.

Három koncertet tartalmazó bérletük, melyeken Baráti Kristóf, Fenyő László és Boldoczki Gábor a szólista, már kapható az ismert jegyirodákban.

http://www.lfkz.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus érdekes

Kocsis Zoltán munka közben: Az Újvilág-szimfónia próbájáról került elő hangfelvétel

Az alábbi 2011-es filmfelvételen Kocsis Zoltán Dvořák Újvilág-szimfóniáját próbálja a Szegedi Szimfonikus Zenekarral. A közkedvelt szimfónia akusztikai próbáját nem csak a rajongóknak érdemes meghallgatni.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Ezekre a kerti programokra még tud jegyet váltani:
Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.