Klasszikus

Nyáresti koncertek

2004.05.26. 00:00
Ajánlom
A nyár még késik, de a nyári kulturális porgramokról szaporodnak a híradások. A MATÁV Nyáresti koncertek 2004 című dzsessz-sorozatról szóló előzetes információ neves hazai és külföldi zenészek fellépését ígéri a Pesti Vármegyeháza Díszudvarában. A július 15-i nyitókoncerten a Czirják Csaba Quintet és a Coolactive Quartet zenél, július 18-án a Tony Lakatos - Kirk Lightsey Quartett valamint Arnie Somogyi (bőgő) és Winston Clifford (dob) műsora hallható.

Júliusban még a Fúzió Group és a Borbély Mihály Quartet "B", majd a Szakcsi Lakatos Béla trió Tony Lakatos szaxofonművész közreműködésével ad hangversenyt. Az agusztusi programban Dés László Metszetek című lemezének számait szólaltatja meg a Balázs Elemér Group, Fekete Kovács Kornél közreműködésével, őket követi a Szakcsi JR. (Tribute to Charlie Parker Band), a koncertsorozatot pedig az Oláh Kálmán-trió lemezbemutatója zárja Oláh Kálmán, Egri János, Németh Ferenc, David Friedman és Tony Lakatos fellépésével. Az estek minden alkalommal este 8 órakor kezdődnek.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.