Klasszikus

Nyári CMI-koncertek

2005.05.14. 00:00
Ajánlom
A Concert Masters International szervezőiroda jóvoltából idén nyáron is több külföldi, fiatalokból álló együttes látogat Budapestre. Június 1. és július 31. között tíz amerikai és egy angliai kórus, illetve zenekar lép fel Budapest neves koncerthelyszínein.

Június 1-jén a Mátyás templomban az Indian Springs School Chamber Choir (USA), 18-án a Zeneakadémián a Pittsburgh Youth Symphony Orchestra (USA), 19-én a Nemzeti Hangversenyteremben a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekarok Encore Kamarazenekara (USA) ad hangversenyt. 20-án a Nádor teremben az amerikai Peninsula Girls’ Choir-hoz két magyar kórus is csatlakozik: a budapesti Ady Endre Gimnázium Ifjúsági Vegyeskara és a komlói Kodály Gyermekkórus. Június 22-én a Lakeshore Chorale (USA) lép fel a Mátyás-templomban, másnap pedig az El Camino Youth Symphony Orchestrával (USA) a Zeneakadémián találkozhat a közönség.

A CMI és a Budavári Nyári Fesztivál közös szervezésében a Schaumburg Youth Symphony Orchestra (USA) koncertezik a Hadtörténeti Múzeumban június 24-én. Július 4-én a Szent István Bazilika ad otthont a Cantata Academy Chorale (USA) hangversenyének, majd 13-án a San Diego Festival Chorus (USA) előadására kerül sor a Mátyás-templomban. 20-án és 24-én a Zeneakadémián, illetve a Hadtörténeti Múzeumban mutatkozik be az Angliából érkező Cambridge University Symphony Orchestra. Július 31-én az amerikai Wisconsin Youth Symphony Orchestra fellépése zárja a sorozatot a Hadtörténeti Múzeumban.

(Figyelem! A Cambridge University Symphony Orchestra lemondta koncertjeit! 2005. 06. 09.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Zenés színház

Decemberig nem lesz opera az Operában, de azért vannak jó híreink is

Szeptemberben Billy Elliotot játszanak az Erkel Színházban, a társulat vidéken, Székelyföldön, New Yorkban turnézik. Kihirdették a 2019/20-as évadot. Alighanem az Erkel Színház is be fog zárni két évre. Mutatunk néhány fotót az Eiffel Műhelyház és az Ybl-palota felújításáról is.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg augusztusban!

Júliusban indult sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent vagy megjelenés előtt álló magyar és külföldi kiadványok közül. Augusztusi válogatásunk már jellemzően az őszi hangulatra készít fel bennünket.
Jazz/World

Elhunyt Aretha Franklin

76 éves korában elhunyt Aretha Franklin, a soul legendás királynője, akinél nyolc éve állapítottak meg rákot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.