Klasszikus

Nyári CMI-koncertek

2005.05.14. 00:00
Ajánlom
A Concert Masters International szervezőiroda jóvoltából idén nyáron is több külföldi, fiatalokból álló együttes látogat Budapestre. Június 1. és július 31. között tíz amerikai és egy angliai kórus, illetve zenekar lép fel Budapest neves koncerthelyszínein.

Június 1-jén a Mátyás templomban az Indian Springs School Chamber Choir (USA), 18-án a Zeneakadémián a Pittsburgh Youth Symphony Orchestra (USA), 19-én a Nemzeti Hangversenyteremben a Chicagói Ifjúsági Szimfonikus Zenekarok Encore Kamarazenekara (USA) ad hangversenyt. 20-án a Nádor teremben az amerikai Peninsula Girls’ Choir-hoz két magyar kórus is csatlakozik: a budapesti Ady Endre Gimnázium Ifjúsági Vegyeskara és a komlói Kodály Gyermekkórus. Június 22-én a Lakeshore Chorale (USA) lép fel a Mátyás-templomban, másnap pedig az El Camino Youth Symphony Orchestrával (USA) a Zeneakadémián találkozhat a közönség.

A CMI és a Budavári Nyári Fesztivál közös szervezésében a Schaumburg Youth Symphony Orchestra (USA) koncertezik a Hadtörténeti Múzeumban június 24-én. Július 4-én a Szent István Bazilika ad otthont a Cantata Academy Chorale (USA) hangversenyének, majd 13-án a San Diego Festival Chorus (USA) előadására kerül sor a Mátyás-templomban. 20-án és 24-én a Zeneakadémián, illetve a Hadtörténeti Múzeumban mutatkozik be az Angliából érkező Cambridge University Symphony Orchestra. Július 31-én az amerikai Wisconsin Youth Symphony Orchestra fellépése zárja a sorozatot a Hadtörténeti Múzeumban.

(Figyelem! A Cambridge University Symphony Orchestra lemondta koncertjeit! 2005. 06. 09.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.