Klasszikus

Nyári Fesztivál – Budapest 2006

2006.04.20. 00:00
Ajánlom
A Szabad Tér Színház Kht. gondozásában működő két színpad, a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színház ad otthont a Nyári Fesztivál – Budapest 2006 közel 70 előadásának június 10. és augusztus 31. között.

A szervezők az igényekhez igazodva igyekeznek a két színpadnak saját arculatot adni, és egyben tiszteletben tartani a hagyományos színházba járási szokásokat is. A nyári fesztivál programjának összeállításánál arra törekedtek, hogy minden korosztály igényeit kiszolgálják.

A Szabad Tér Színház Kht. ez évi bemutatói és vendégelőadásai között lesz Gounod Faust című operája, amelyet a debreceni Csokonai Színházzal, Bodolay Géza rendezésében, Kocsár Balázs karmester vezényletével láthat a közönség. A sokak által kedvelt A muzsika hangja című musical Éry-Kovács András rendezésében, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara, Kaszás Attila főszereplésével a Petőfi Musical Stúdió és a Lakner bácsi Gyermekszínház közreműködésével kerül színre. Ezen kívül két alkalommal adják elő a Városmajorban a három éve bemutatott Valahol Európában című musicalt.

Szent Iván éjszakáján Mozart A varázsfuvola című operája, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor (Alapítvány a Magyar Operettért) rendhagyó produkciója lesz látható, valamint ismét a Margitszigeti színpadra kerül Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című darabjának újraértelmezett, modernizált verziója Somogyi Szilárd rendezésében, Frankó Tündével, Dolhai Attilával és Földes Tamással a főbb szerepekben.

A premierek mellett különleges produkciók is színesítik a programot, ilyen lesz például Jurányi Patrick-Weisz Nándor A Notre-Dame-i toronyőr című, a Margitszigeten látható balettest a Pécsi Balett vendégjátékával, vagy a Szegedi Nemzeti Színház Hegedűs a háztetőn című musicalje, amely Gregor Józseffel a főszerepben kerül színre.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon az Én és a kisöcsém és a A néma levente című színműveket láthatja a közönség, a zenés darabok kedvelői pedig A padlásnak, A csárdáskirálynőnek, egy Horváth Jenő-estnek és egy új musicalnek, a Második szereposztásnak tapsolhatnak.

A legkisebbeket vasárnapi matinékra várják, ahol gyermekmusicalek, zenés mesejátékok kerülnek színre, a Családi délutánok sorozat népzenével, táncban elbeszélt történetei pedig az egész famíliának szórakozást kínálnak.

A tavalyi jazz-est sikerén felbuzdulva Jazz-szerdák sorozatát indítják el. A városmajori fellépők között lesz a Balázs Elemér Group, Pege Aladár és a Cornelio Tutu Jazz Band és a Hot Jazz Band Új Generáció is. Az idei nyáron a Margitszigeten többnapos folk-karneválra is ellátogathatnak az érdeklődők. A Szabad Tér Színház Kht. a fiatal közönséget a kétnapos Jim Beam Music Tehetségvadászat – 2006 könnyűzenei rendezvényével szólítja meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.
Klasszikus ajánló

Junior Prima díjátadó és gálakoncert online

Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjaz, ez alkalommal bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól a mvmjuniorprima.hu oldalon.