Klasszikus

Nyári Fesztivál – Budapest 2006

2006.04.20. 00:00
Ajánlom
A Szabad Tér Színház Kht. gondozásában működő két színpad, a Városmajori és a Margitszigeti Szabadtéri Színház ad otthont a Nyári Fesztivál – Budapest 2006 közel 70 előadásának június 10. és augusztus 31. között.

A szervezők az igényekhez igazodva igyekeznek a két színpadnak saját arculatot adni, és egyben tiszteletben tartani a hagyományos színházba járási szokásokat is. A nyári fesztivál programjának összeállításánál arra törekedtek, hogy minden korosztály igényeit kiszolgálják.

A Szabad Tér Színház Kht. ez évi bemutatói és vendégelőadásai között lesz Gounod Faust című operája, amelyet a debreceni Csokonai Színházzal, Bodolay Géza rendezésében, Kocsár Balázs karmester vezényletével láthat a közönség. A sokak által kedvelt A muzsika hangja című musical Éry-Kovács András rendezésében, Siménfalvy Ágota, Kékkovács Mara, Kaszás Attila főszereplésével a Petőfi Musical Stúdió és a Lakner bácsi Gyermekszínház közreműködésével kerül színre. Ezen kívül két alkalommal adják elő a Városmajorban a három éve bemutatott Valahol Európában című musicalt.

Szent Iván éjszakáján Mozart A varázsfuvola című operája, Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor (Alapítvány a Magyar Operettért) rendhagyó produkciója lesz látható, valamint ismét a Margitszigeti színpadra kerül Tolcsvay László-Müller Péter-Müller Péter Sziámi Mária evangéliuma című darabjának újraértelmezett, modernizált verziója Somogyi Szilárd rendezésében, Frankó Tündével, Dolhai Attilával és Földes Tamással a főbb szerepekben.

A premierek mellett különleges produkciók is színesítik a programot, ilyen lesz például Jurányi Patrick-Weisz Nándor A Notre-Dame-i toronyőr című, a Margitszigeten látható balettest a Pécsi Balett vendégjátékával, vagy a Szegedi Nemzeti Színház Hegedűs a háztetőn című musicalje, amely Gregor Józseffel a főszerepben kerül színre.

A Városmajori Szabadtéri Színpadon az Én és a kisöcsém és a A néma levente című színműveket láthatja a közönség, a zenés darabok kedvelői pedig A padlásnak, A csárdáskirálynőnek, egy Horváth Jenő-estnek és egy új musicalnek, a Második szereposztásnak tapsolhatnak.

A legkisebbeket vasárnapi matinékra várják, ahol gyermekmusicalek, zenés mesejátékok kerülnek színre, a Családi délutánok sorozat népzenével, táncban elbeszélt történetei pedig az egész famíliának szórakozást kínálnak.

A tavalyi jazz-est sikerén felbuzdulva Jazz-szerdák sorozatát indítják el. A városmajori fellépők között lesz a Balázs Elemér Group, Pege Aladár és a Cornelio Tutu Jazz Band és a Hot Jazz Band Új Generáció is. Az idei nyáron a Margitszigeten többnapos folk-karneválra is ellátogathatnak az érdeklődők. A Szabad Tér Színház Kht. a fiatal közönséget a kétnapos Jim Beam Music Tehetségvadászat – 2006 könnyűzenei rendezvényével szólítja meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Vizuál

Banksy nem örült neki, hogy kiállítást rendeztek a műveiből az oroszok

A graffitiművész Banksy tudta és hozzájárulása nélkül rendeztek munkáiból kiállítást Moszkvában. A művész kifogásolta, hogy elveivel ellentétben a tárlat látogatóinak még fizetniük is kell, mint mondta, ő sohasem kérne pénzt az emberektől, akik látni akarják a képeit.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.