Klasszikus

Nyílt levél

2006.07.28. 00:00
Ajánlom
Kárpáti Jánosnak, Somfai Lászlónak és Vikárius Lászlónak

Tisztelt Tanár Urak!

Bocsánatot kell kérnem Tőletek: felelősnek érzem magam azért, hogy egy kontrollját vesztett ember durva rágalmakat szórt - ha nem is Rátok, de Felétek.

Felelősségem kettős: egyrészt megkértelek Benneteket és javasoltam a szervezőknek, hogy mint a Bartók-kutatás megkerülhetetlen személyiségei, vállaljatok szerepet az új CD-sorozat (kizárólag) tudományos előkészítésében. Másrészt annak idején részt vettem a Budapesti Fesztiválzenekar létrehozásában, és ily módon a magam szerény eszközeivel Fischer Iván magyarországi karrierjének egyengetésében. Tettem ezt abban a tudatban, hogy jó ügyet szolgálok, mit sem sejtve arról, hogy negyedszázaddal később ez az ember a zenei élet hírhedett feljelentője, zsarolója és botránykeltője lesz. Az utóbbit bánom, az előbbit nem.

Bízom benne, hogy közös munkánk eredménye kárpótolni fog Benneteket a nemtelen támadásért. Ehhez kívánok jó egészséget és töretlen munkakedvet.

Budapest, 2006. július 21.

Tisztelettel,

Nádori Péter

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.