Klasszikus

Oboisták, fagottosok, figyelem!

2006.06.01. 00:00
Ajánlom
Új oboa és fagott mesterkurzus indul Budapesten. A kurzusra a 2006/2007-es tanév folyamán hét alkalommal kerül sor.

16-26 éves korú, zeneművészeti szakközépiskolában, zeneművészeti főiskolán vagy zeneművészeti egyetemen tanuló növendékek jelentkezését várják. A képzés célja a fiatalok tanulmányainak kiegészítése, hangszertechnikai ismereteik bővítése, hangszeres repertoárjuk szélesítése, zenei versenyekre, felvételi vizsgákra való felkészülésük támogatása. A továbbképzésen passzív részvétel is biztosított nemcsak a diákok, hanem zenetanárok számára is.

A mesterkurzus tanárai Kiss József oboaművész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szóló oboistája, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Lakatos György fagottművész, a Magyar Állami Operaház első fagottosa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense.

A kurzusnak a Continuo Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola (1136 Budapest, Pannónia u. 40.) ad helyet.

A mesterkurzus időpontjai: 2006. október 14., november 11., december 2., 2007. február 17., március 10., március 17., április 7. A részvételi díj aktív résztvevőknek 40.000 Ft/fő, passzív hallgatóknak 10.000 Ft/bérlet.

Jelentkezési határidő aktív résztvevőknek 2006. június 30., passzív hallgatóknak 2006. augusztus 31.

Jelentkezni az alábbi címen lehet: Music-Plan Művészeti és Szolgáltató Bt., S. Varga Edit, 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 60/B 3. emelet 2.

További információ: (1) 220-7048; (30) 270-1032, musicplan@t-online.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.