Klasszikus

Oboisták, fagottosok, figyelem!

2006.06.01. 00:00
Ajánlom
Új oboa és fagott mesterkurzus indul Budapesten. A kurzusra a 2006/2007-es tanév folyamán hét alkalommal kerül sor.

16-26 éves korú, zeneművészeti szakközépiskolában, zeneművészeti főiskolán vagy zeneművészeti egyetemen tanuló növendékek jelentkezését várják. A képzés célja a fiatalok tanulmányainak kiegészítése, hangszertechnikai ismereteik bővítése, hangszeres repertoárjuk szélesítése, zenei versenyekre, felvételi vizsgákra való felkészülésük támogatása. A továbbképzésen passzív részvétel is biztosított nemcsak a diákok, hanem zenetanárok számára is.

A mesterkurzus tanárai Kiss József oboaművész, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szóló oboistája, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa és Lakatos György fagottművész, a Magyar Állami Operaház első fagottosa, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem docense.

A kurzusnak a Continuo Alapfokú Művészetoktatási Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola (1136 Budapest, Pannónia u. 40.) ad helyet.

A mesterkurzus időpontjai: 2006. október 14., november 11., december 2., 2007. február 17., március 10., március 17., április 7. A részvételi díj aktív résztvevőknek 40.000 Ft/fő, passzív hallgatóknak 10.000 Ft/bérlet.

Jelentkezési határidő aktív résztvevőknek 2006. június 30., passzív hallgatóknak 2006. augusztus 31.

Jelentkezni az alábbi címen lehet: Music-Plan Művészeti és Szolgáltató Bt., S. Varga Edit, 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 60/B 3. emelet 2.

További információ: (1) 220-7048; (30) 270-1032, musicplan@t-online.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Aki a lányok miatt képezte magát – 85 éves Woody Allen

Az Annie Hall és még számtalan fanyar humorú film alkotója, Woody Allen december 1-jén ünnepli nyolcvanötödik születésnapját.
Vizuál

Vásároljon bérletet, mentse meg a Cirko Mozit!

A Cirko-Gejzír Mozi közönsége segítségét kérni, és egy olyan bérletet kínál, amely onnantól érvényes, amikor a tulajdonosa használni kezdi. De nagy segítség számukra, ha már most megveszi.
Zenés színház

75 éves a színpad és a filmvászon koronázatlan királynője, Bette Midler

December 1-jén ünnepli hetvenötödik születésnapját Bette Midler amerikai színésznő, énekesnő, aki több mint fél évszázados karrierje alatt négy Grammy-díjat, négy Golden Globe-díjat, három Emmy-díjat, két Tony-díjat vehetett át, emellett hatszor kapta meg a legjobb komikának járó American Comedy Award kitüntetést.
Zenés színház

A változásra is reflektál Dolhai Attila új lemeze

A Visszatérés CD után két évvel új lemezzel jelentkezik Dolhai Attila. Az előző albummal ellentétben – ahol a színházi élmények egyfajta összefoglalása volt a cél – a színész ezúttal nem mások által megírt szerepek mentén szólal meg, hanem saját szerzeményeit gyűjtötte össze.
Jazz/World

Három napon át minden a jazz körül forog

A kilenc éve minden évben április 30-án megrendezett Nemzetközi Jazznap (International Jazz Day) magyar eseményeit a koronavírus-járvány miatt elhalasztották, azonban a szervezők most online pótolják az elmaradt koncerteket, amiket három napon keresztül, öt budapesti és egy felvidéki helyszínről közvetítenek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.
Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.