Klasszikus

Óbudai Nyár 2006

2006.06.09. 00:00
Ajánlom
Rendkívül sokszínű és hosszú lesz ez az évszak Óbudán. Az elsősorban zenei és színházi estekből álló "Óbudai Nyár 2006" című rendezvénysorozat június második hétvégéjétől egészen szeptember végéig tart.

A program június 10-én és 11-én az immár hagyományos Könyvhétvégével kezdődik a Fő téren, és az Albert Schweitzer Kórus és Kamarazenekar koncertjével zárul szeptember 23-án az Óbudai Szent Péter és Pál templomban. A két időpont között színházi és musicalelőadások, tánc, jazz, klezmer, ragtime és komolyzene várja az érdeklődőket.

A fellépők között lesz többek között a Hot Jazz Band (június 30.), a Budapest Klezmer Band (július 7.), a Budapest Ragtime Band (július 8.), a Danubia Szimfonikus Zenekar (július 21.), a Liszt Ferenc Kamarazenekar (július 30.), a Mendelssohn Kamarazenekar (augusztus 6.), a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok (augusztus 13.), a Tomkins Énekegyüttes (augusztus 26.), az Auer Vonósnégyes (szeptember 2.) és Fassang László (szeptember 9.).

Molnár Ferenc vígjátékát, a Delilát tíz alkalommal adják majd elő (június 21-24., 28-29., július 5-8.) Bánsági Ildikó és Balázs Péter főszereplésével. Július 14-16. és 21-23. között az Oké, Néró! című zenés-táncos komédia szórakoztatja majd a látogatókat, július 28-29-én, valamint augusztus 4-én és 5-én pedig a La Mancha lovagja című musical.

A városrész életében fontos évforduló, hogy idén száz esztendeje adták át a Fő téren álló városháza épületét. A jubileumról július 1-jén külön rendezvénnyel emlékeznek meg a szervezők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.