Klasszikus

Óévbúcsúztató rendezvények

2004.12.06. 00:00
Ajánlom
Népszerű dallamokkal szórakoztatják a közönséget az év utolsó napjaiban a Száztagú Cigányzenekar tagjai, illetve a Magyar Állami Operaház művészei és vendégei. Az előbbi rendezvényre december 30-án a Budapesti Kongresszusi Központban, az utóbbira 31-én a Magyar Állami Operaházban kerül sor. A zene mellett mindkét rendezvény kínál gasztronómiai örömöket is.

Álomutazás a dallamok szárnyán címmel operettgálát rendeznek az év utolsó napján az Operaházban, ahol Offenbach, Lehár, J. Strauss és Kálmán Imre legnépszerűbb melódiái csendülnek fel. Az énekeseket a BM Duna Szimfonikus Zenekara kíséri, és az Operaház Balettegyüttese is színpadra lép majd. A gála karmestere Kesselyák Gergely lesz.

A Száztagú Cigányzenekar „Zene – Bor” című műsorán többek között J. Strauss, Brahms, Liszt és Sarasate műveit hallhatják az érdeklődők. A néptánc-együttesek bemutatóját is magában foglaló programot R. Puj Brigitta énekes közreműködésével „Cigány-show” zárja.

További információ és jegyrendelés: V.I.P. ARTS Management, 1061 Budapest, Hajós u. 13-15. Tel./Fax: 302-4290 vagy 332-4816.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.
Klasszikus klassz a parton

Íme, a Klassz a pARTon! fesztivál teljes programja

Ötvenkét ingyenes koncerttel várja látogatóit a Balaton, a Duna és az Adriai-tenger partján Érdi Tamás fesztiválja július 8. és szeptember 22. között. Mutatjuk, hol hallgasson klasszikus zenét, ha nyaral.
Klasszikus hír

Magyar taggal bővült az Európai Zenei Tanács elnöksége

Az európai zenei ernyőszervezet vezetésének Zsoldos Dávid személyében 13 év után újra magyar tagja van.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Hogyan válhat szemléletformálóvá egy kulturális esemény?

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 16-i adásában vendégünk lesz Fekete Péter, Göttinger Pál, Hamar Zsolt és Pataki András.