Klasszikus

Október 1. - A Zene Világnapja a Zeneakadémián

2006.09.26. 00:00
Ajánlom
A Zene Világnapján, október 1-jén a Zeneakadémia legtehetségesebb hallgatói egy oldott hangulatú, fiatalos koncertre várják az érdeklődőket: Liszt, Bartók, David Popper, Kodály, Hubay Jenő, Dohnányi, Kacsóh Pongrácz, Lehár Ferenc és Kálmán Imre műveinek előadását követően jazz-fináléval zárul az ingyenes koncert.

Október 1-jén 19 órától egy különleges hangulatú koncerttel ünnepli a Zeneakadémia a Zene Világnapját. Az ingyenesen látogatható hangversenyen az intézmény legtehetségesebb hallgatói mutatják be Alma Materük egykori növendékeinek műveit.

Az est házigazdája, dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora szeretettel ajánlja minden érdeklődőnek az október 1-jén megrendezésre kerülő koncertet: „Nagy öröm számomra, hogy a Zene Világnapját intézményünk egy ilyen egyedülálló koncerttel ünnepelheti. Ezen az estén a Zeneakadémia legtehetségesebb hallgatói játszanak majd, akik közül sokan hazai és nemzetközi versenyek nyertesei, s rendszeresen koncerteznek itthon és külföldön is. Az érdeklődők egy kellemes hangulatú program részesei lehetnek, a Zeneakadémia hallgatói egy sokszínű, izgalmas hangverseny keretében bizonyíthatják be tehetségüket.”

A koncert programja:

18:30-19:00: Kedvcsináló rézfúvós kamarazene a koncertet megelőzően a Zeneakadémia Nagytermében.

19:00-21:30: Koncert a Zene Világnapja alkalmából
Liszt: XII. magyar rapszódia
Bartók: II. rapszódia
David Popper: Szerenád; Tündértánc
Kodály Zoltán: Szólószonáta III. tétel; Marosszéki táncok; Háry János, Toborzó
Hubay Jenő: Hullámzó Balaton tetején
Dohnányi Ernő: Cascade (Vízesés); C-dúr rapszódia
Kálmán Imre: Csárdáskirálynő - Sylvia belépője
Kacsóh Pongrácz: János vitéz, Bagó dala; János vitéz - Francia királykisasszony dala
Lehár: Víg özvegy – Duett
Jazz finálé

Km.: Farkas Gábor, Kákonyi Árpád, Fehér Ernő, Borbély László, Lajkó István, Polyák Valéria, Szekeres László (zongora), Banda Ádám, Claudia Zorbas, Sárközi Lajos (hegedű), Várdai István (cselló), Farkas Gábor, Szegedi Csaba, Szakács Ildikó, Rácz Rita (ének)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.