Klasszikus

Online elérhetővé teszi katalógusát a Naxos

2004.05.10. 00:00
Ajánlom
A Naxos mintegy másfél évtizedes tevékenysége során mindig is élen járt az újításban. A hongkongi zenerajongó, Klaus Heymann által alapított kiadó most az internetes értékesítést vette célba, mégpedig egy lenyűgözően kiforrott megoldással.

A Naxos ezúttal is sokkolóan merész húzással állt elő: nem kóstolókat kínál 2500 tételt számláló katalógusából, nem is méri aranyáron darabonként az egyes letöltéseket, hanem egy éves előfizetés ellenében korlátlan hozzáférést nyújt valamennyi Naxos-felvételhez. A kiváló keresőfelület segítségével pillanatok alatt kiválaszthatjuk a hallgatni kívánt lemezt, majd egy kattintással meg is hallgathatjuk a Windows Media formátumban kódolt streamet - letöltésre tehát elvileg nincs lehetőség. Minden track háromféle minőségben érhető el: a legalacsonyabb, 48 kbps sebességű adás is még élvezhető háttérmuzsikálásra ad lehetőséget, de - külön felár ellenében - 128 kbps-mal, tehát közel CD-minőségben is meghallgathatjuk a teljes Naxos-katalógust.

(A szolgáltatásról bővebb információt kapni vagy azt megrendelni a Naxos kiadványok hazai terjesztőjénél, a Phoenix Stúdiónál lehet; tel.: 23/381 965).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.