Klasszikus

Online elérhetővé teszi katalógusát a Naxos

2004.05.10. 00:00
Ajánlom
A Naxos mintegy másfél évtizedes tevékenysége során mindig is élen járt az újításban. A hongkongi zenerajongó, Klaus Heymann által alapított kiadó most az internetes értékesítést vette célba, mégpedig egy lenyűgözően kiforrott megoldással.

A Naxos ezúttal is sokkolóan merész húzással állt elő: nem kóstolókat kínál 2500 tételt számláló katalógusából, nem is méri aranyáron darabonként az egyes letöltéseket, hanem egy éves előfizetés ellenében korlátlan hozzáférést nyújt valamennyi Naxos-felvételhez. A kiváló keresőfelület segítségével pillanatok alatt kiválaszthatjuk a hallgatni kívánt lemezt, majd egy kattintással meg is hallgathatjuk a Windows Media formátumban kódolt streamet - letöltésre tehát elvileg nincs lehetőség. Minden track háromféle minőségben érhető el: a legalacsonyabb, 48 kbps sebességű adás is még élvezhető háttérmuzsikálásra ad lehetőséget, de - külön felár ellenében - 128 kbps-mal, tehát közel CD-minőségben is meghallgathatjuk a teljes Naxos-katalógust.

(A szolgáltatásról bővebb információt kapni vagy azt megrendelni a Naxos kiadványok hazai terjesztőjénél, a Phoenix Stúdiónál lehet; tel.: 23/381 965).

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Káel Csaba lesz Andy Vajna utódja

A Kormányinfón árulta el Gulyás Gergely az új filmügyi kormánybiztos személyét.
Zenés színház

Emléktáblát avattak Moldován Stefánia operaénekes tiszteletére

A művészre emlékező alkotást egykori lakóháza, a Katona József utca 25. szám alatti épület falán helyezte el a XIII. kerület önkormányzata.
Vizuál

Mi a Casablanca titka?

CURTIZ – A magyar, aki felforgatta Hollywoodot címmel, Topolánszky Tamás Yvan rendezésében készült életrajzi film Kertész Mihályról, azaz Michael Curtizről, a Casablanca legendás magyar rendezőjéről.
Klasszikus

A budapesti éjszakában csendül fel Gershwin Kék rapszódiája Kohán István videoklipjében

Kohán István és Kohán István klarinétja is felcsendül abban a kisfilmben, amelynek főszereplője a Kék rapszódia egy budapesti pinceklubban.
Könyv

Strandkönyvtárak az elmúlt 100 évben

Van, akinek a nyár a strandolást, a dinnyeevést vagy a lenge ruhákat jelenti, akad azonban olyan is, akinek még több olvasást. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus eötvös péter

Mozarttal beszélget és a migrációra reflektál Eötvös Péter új lemezén

A szeptember 13-án megjelenő Gliding című új album a Frankfurti Rádió Szimfonikus Zenekarának és Hakan Hardenberger svéd trombitaművész közreműködésével készült a BMC Records gondozásában.
Klasszikus ajánló

Pécsi barangolások a Partitúra stábjával

A nyári ismétlő részek utolsó állomásaként Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsora a Dunántúl legnagyobb városába, Pécsre látogat. Az adás augusztus 25-én vasárnap, 13.25 órától tekinthető meg a Duna Televízióban.
Klasszikus videó

A budapesti éjszakában csendül fel Gershwin Kék rapszódiája Kohán István videoklipjében

Kohán István és Kohán István klarinétja is felcsendül abban a kisfilmben, amelynek főszereplője a Kék rapszódia egy budapesti pinceklubban.
Klasszikus ajánló

Éjszaka még az ékszerek is varázslatosabbak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása augusztus 24-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Börcsök Annával, Deák Andreával, Hont Angélával és ifj. Kovács Antallal.
Klasszikus ajánló

Fischer Ivánnal a címlapon kezdi az évadot a Fidelio

Az ingyenes programmagazin évadkezdő számában az eseménynaptár mellett többek között interjút talál Láng Annamária színésszel, Ron Howard filmrendezővel, Várallyay Petra hegedűművésszel, Bán Zsófia íróval, illetve a címlapon szereplő Fischer Ivánnal. Lapozzon bele online!