Klasszikus

Önsegélyező koncert

2004.06.22. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Ferenc Vegyeskar 2003 áprilisában a IX. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny vegyeskari kategóriájában első helyezést ért el, karnagyuk pedig a zsűri döntése alapján a legtehetségesebb fiatal karnagynak járó Lantos Rezső különdíjban részesült. A Vegyeskar most Brémába készül a III. Kórusolimpiára. Mivel azonban nem áll rendelkezésükre a szükséges pénz a kiutazáshoz, kitalálták az „Önsegélyező koncertet”.

A budapesti versenygyőzelem lehetőséget adott arra, hogy idén júliusban Magyarországot képviselve az Erkel Ferenc Vegyeskar részt vegyen az egyik legjelentősebb kórus-világversenyen, a III. Kórusolimpián, Brémában. A részvételhez szükséges anyagi feltételek viszont még nem állnak teljesen rendelkezésükre, ezért a kórus hangversenyt rendez június 26-án, szombaton, 17 órai kezdettel a XVI. kerületben, Mátyásföldön, az Erzsébet-ligeti Színházban. A koncerten a magyar és az egyetemes zenetörténet jelentősebb stílusait és korszakait felölelő kórusművek és zongoradarabok csendülnek fel Cseri Zsófia vezényletével. Közreműködik Varga Csilla zongoraművész.

A koncert hallgatói a belépőjegy árával a kórus részvételét támogatják a III. Brémai Kórusolimpián. Jegyek a helyszínen is válthatók 500 és 1.000,- Ft-os áron vagy az ismerős kórustagtól elővételben is igényelhetők. Ha valaki a koncerten nem tud részt venni, de támogatni szeretné a kórust (cég, szervezet, magánszemély), az együttes honlapján (link alább) található elérhetőségeken megteheti, s itt a kórusról is található bővebb információ.

Eddig három magyar kórus van a döntőben, kettő pedig az elődöntőben. Részletek angol és német nyelven a verseny honlapján (link alább) találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus nagybőgő

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.