Klasszikus

Önsegélyező koncert

2004.06.22. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Ferenc Vegyeskar 2003 áprilisában a IX. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny vegyeskari kategóriájában első helyezést ért el, karnagyuk pedig a zsűri döntése alapján a legtehetségesebb fiatal karnagynak járó Lantos Rezső különdíjban részesült. A Vegyeskar most Brémába készül a III. Kórusolimpiára. Mivel azonban nem áll rendelkezésükre a szükséges pénz a kiutazáshoz, kitalálták az „Önsegélyező koncertet”.

A budapesti versenygyőzelem lehetőséget adott arra, hogy idén júliusban Magyarországot képviselve az Erkel Ferenc Vegyeskar részt vegyen az egyik legjelentősebb kórus-világversenyen, a III. Kórusolimpián, Brémában. A részvételhez szükséges anyagi feltételek viszont még nem állnak teljesen rendelkezésükre, ezért a kórus hangversenyt rendez június 26-án, szombaton, 17 órai kezdettel a XVI. kerületben, Mátyásföldön, az Erzsébet-ligeti Színházban. A koncerten a magyar és az egyetemes zenetörténet jelentősebb stílusait és korszakait felölelő kórusművek és zongoradarabok csendülnek fel Cseri Zsófia vezényletével. Közreműködik Varga Csilla zongoraművész.

A koncert hallgatói a belépőjegy árával a kórus részvételét támogatják a III. Brémai Kórusolimpián. Jegyek a helyszínen is válthatók 500 és 1.000,- Ft-os áron vagy az ismerős kórustagtól elővételben is igényelhetők. Ha valaki a koncerten nem tud részt venni, de támogatni szeretné a kórust (cég, szervezet, magánszemély), az együttes honlapján (link alább) található elérhetőségeken megteheti, s itt a kórusról is található bővebb információ.

Eddig három magyar kórus van a döntőben, kettő pedig az elődöntőben. Részletek angol és német nyelven a verseny honlapján (link alább) találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.