Klasszikus

Önsegélyező koncert

2004.06.22. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Ferenc Vegyeskar 2003 áprilisában a IX. Budapesti Nemzetközi Kórusverseny vegyeskari kategóriájában első helyezést ért el, karnagyuk pedig a zsűri döntése alapján a legtehetségesebb fiatal karnagynak járó Lantos Rezső különdíjban részesült. A Vegyeskar most Brémába készül a III. Kórusolimpiára. Mivel azonban nem áll rendelkezésükre a szükséges pénz a kiutazáshoz, kitalálták az „Önsegélyező koncertet”.

A budapesti versenygyőzelem lehetőséget adott arra, hogy idén júliusban Magyarországot képviselve az Erkel Ferenc Vegyeskar részt vegyen az egyik legjelentősebb kórus-világversenyen, a III. Kórusolimpián, Brémában. A részvételhez szükséges anyagi feltételek viszont még nem állnak teljesen rendelkezésükre, ezért a kórus hangversenyt rendez június 26-án, szombaton, 17 órai kezdettel a XVI. kerületben, Mátyásföldön, az Erzsébet-ligeti Színházban. A koncerten a magyar és az egyetemes zenetörténet jelentősebb stílusait és korszakait felölelő kórusművek és zongoradarabok csendülnek fel Cseri Zsófia vezényletével. Közreműködik Varga Csilla zongoraművész.

A koncert hallgatói a belépőjegy árával a kórus részvételét támogatják a III. Brémai Kórusolimpián. Jegyek a helyszínen is válthatók 500 és 1.000,- Ft-os áron vagy az ismerős kórustagtól elővételben is igényelhetők. Ha valaki a koncerten nem tud részt venni, de támogatni szeretné a kórust (cég, szervezet, magánszemély), az együttes honlapján (link alább) található elérhetőségeken megteheti, s itt a kórusról is található bővebb információ.

Eddig három magyar kórus van a döntőben, kettő pedig az elődöntőben. Részletek angol és német nyelven a verseny honlapján (link alább) találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ezek Renée Fleming kedvenc szopránáriái

Az egyik legnépszerűbb amerikai operaénekes, Renée Fleming hat kedves áriáját gyűjtötte össze. Meglepő, de hiányzik egy nagyon fontos darab a listáról.
Plusz

Elhunyt Heller Ágnes

A filozófus kilencven éves volt, a 444 értesülése szerint Balatonalmádiban érte a halál.
Klasszikus

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Zenés színház

Jesszumpeppi, az előzetes alapján borzasztónak tűnik a Macskák filmváltozata

Olyan világsztárok főszereplésével jön a Macskák című Lloyd Webber-musical filmváltozata, mint Taylor Swift, Ian McKellen és Judi Dench. Nem tűnik jónak.
Plusz

Sokkal több ilyen kölyök kéne ebbe az országba

Szokatlanul kulturált fesztiválozókra bukkantam, összebarátkoztam egy csigával, de aztán hamar tempót váltottam, ficamodott bokával toltam a Middlemist Redre. Színházat alapítottak egy erdő szélén. Bánkitó-napló négy napról.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus lemez

Új lemezt készített a Szent Efrém Férfikar

A Wings című lemezen – magyarul talán az Angyalszárnyak címet viselhetné – a Szent Efrém Férfikar megkísérel a saját hangvételével és stílusában az angyali kórushoz csatlakozni.
Klasszikus interjú

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Klasszikus ajánló

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Klasszikus ajánló

Mélyreható érzések a Vajdahunyadvárban!

A Budapesti Vonósok idén is különleges műsorral készül a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválra. Július 25-án egy érzelemgazdag koncertet hallhatunk a világszínvonalú kamarazenekartól a Vajdahunyadvár reneszánsz kertjében.
Klasszikus magazin

Hiphopra gyúrja a zongorát, és kavicsot dob a klasszikus zene állóvizébe

Chloe Flower az idei Grammy-gálán tűnt fel, most pedig leszerződtette a Sony. Nem, nem klasszikus zenész a szó szoros értelmében, de a hiphopban is előny lehet, ha egy zongoraművész a Juilliard Schoolban tanult.