Klasszikus

Operacsillagok a Balatonnál és Budapesten

2005.07.07. 00:00
Ajánlom
„Operacsillagok egy színpadon” címmel nyári gálaestet rendeznek július 22-én Balatonfüreden, október 3-án pedig gálakoncertet tartanak a Budapest Kongresszusi Központban. Mint Őszy-Tóth Gábriel producer elmondta, a két esemény a tavaly szeptemberben azonos címmel rendezett fővárosi koncert folytatása.

A balatoni gálaesten Tokody Ilona, Gulyás Dénes, Kertesi Ingrid, Kováts Kolos, Pánczél Éva és Fokanov Anatolij lép fel. A művészek ráadásként magyar népdalokat énekelnek majd a Villa Alba ősfás parkjában. Őszy-Tóth Gábriel kiemelte, hogy a rendezvény újdonságot jelent a Balatonnál, hasonlóra még nem volt példa a tó partján.

Az Operacsillagok egy színpadon II. címet viselő októberi koncerten ismét huszonöt énekes lép színpadra Budapesten; közülük csak Kertesi Ingrid szerepelt a tavalyi hangversenyen is. A művésznő azért kapott újra meghívást, mert Gregor József a múlt évben nem tudott részt venni a rendezvényen, így akkor nem tudták elénekelni duettjüket – közölte a producer.

Az októberi gálakoncerten, amelynek fővédnöke Bozóki András kulturális miniszter, Donizetti-, Rossini-, Puccini-, Verdi- és Csajkovszkij-művek csendülnek fel Bazsinka Zsuzsanna, Berczelly István, Berkes János, Fekete Attila, Fekete Veronika, Frankó Tünde, González Mónika, Gregor József, Ionel Pantea, Káldi Kiss András, Kálmándi Mihály, Kertesi Ingrid, Kovácsházi István, Kukely Júlia, Maria Teresa Uribe, Németh József, Rácz István, Róka István, Szendrényi Katalin, Szilfai Márta, Szűcs Márta, Takács Klára, Tas Ildikó, Ulbrich Andrea, Wendler Attila és Wiedemann Bernadette előadásában.

Őszy-Tóth Gábriel tervei szerint a koncerteket újabb Operacsillagok-könyv követi majd, amelyben az idén fellépő művészek mellett szeretne megszólaltatni már visszavonult énekeseket is.

Szeptemberben az Operacsillagok Klub is folytatódik majd a budapesti Zsolt Udvar Étterem különtermében. A beszélgetéssorozat idei vendége lesz még Kertesi Ingrid, Gregor József és Kiss B. Attila, de a producer szeretné meghívni Marton Évát és Rost Andreát is, valamint mindazokat, akik tavaly megjelent könyvében szerepelnek. Őszy-Tóth Gábriel fő céljának az opera műfajának népszerűsítését nevezte, hangsúlyozva: fontos lenne, hogy a fiatal korosztály is "legalább megízlelje az opera zamatát”.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Klasszikus

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Tánc

Carlos Acosta balettigazgató lett

A kubai utcagyerekből generációja egyik legkiemelkedőbb művészévé avanzsált táncost választották a Birmingam Royal Ballet új balettigazgatójának.
Vizuál

Mégsem Klimt-domborművet találtak Budapesten?

Két Klimt-szakértő szerint nem Gustav Klimt munkája az a Budapesten talált dombormű, amelyet kedden mutattak be a Magyar Belsőépítész Egyesület közgyűlésén - írta a The Art Newspaper.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus nagybőgő

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.