Klasszikus

Operacsillagok újra egy színpadon

2005.09.13. 00:00
Ajánlom
A tavalyi nagysikerű koncert után ismét Operacsillagok Gálakoncertet szerveznek a Budapesti Kongresszusi Központban. Az október 3-i esten az operairodalom legnépszerűbb áriái eredeti nyelven, nagyzenekari kísérettel csendülnek fel huszonöt énekes előadásában.

A Filharmóniai Társaság zenekarát Kovács János Kossuth-díjas érdemes művész vezényli. A koncertet a Magyar Rádió Bartók adója élőben közvetíti, s a tervek szerint a Magyar Televízió és a Duna Televízió egy későbbi időpontban, felvételről sugározza majd a hangversenyt.

Az énekesekkel az Operacsillagok – függöny mögött című könyvben is találkozhatnak az érdeklődők. A kiadvány első kötete 2004 novemberében jelent meg a Helikon Kiadó gondozásában. A témához az InfoRádió egy műsora is kapcsolódik: a tavalyi sorozat novemberben folytatódik, hétvégenként egy-egy félórás adás lesz hallható.

Az Operacsillagok immár mozgalommá terebélyesedett: 2005 tavaszán hívták életre Budapesten az Operacsillagok Klubot, amelynek keretében a műfaj kedvelői személyesen is találkozhatnak a művészekkel. A Klub rendezvényei októberben folytatódnak.

A gálakoncert producere Őszy-Tóth Gábriel, fővédnöke Bozóki András kulturális miniszter.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Nyomozás az Operában – akcióban a jogi osztály

Noha az egyik legfelemelőbb érzés kétségkívül a művészeket illeti, amikor a színpadon megcsillogtathatják tudásukat, majd fürdőzhetnek a közönség jól megérdemelt elismerésében, mégis, ahhoz, hogy ez létrejöhessen, többek között az Opera jogi csapatának hathatós közreműködésére is szükség van.
Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Zenés színház

A hazai zenés színház „mindenese”: Szemenyei János

Színész és zeneszerző egy személyben, aki igazi otthonát a zenés színpadokon találta meg. Szemenyei János Kult50-ben megjelent portréja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mozgássérült sportoló és siket színésznő is fellép Frenáknál

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 17-i adásában vendégünk lesz Rohmann Ditta gornodkaművész, Borbély László zongoraművész, Frenák Pál koreográfus, Horváth László, a Fonó igazgatója.