Klasszikus

Operaháziak jótékony koncertje

2003.01.17. 00:00
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház énekkari művészei jótékony célú hangversenyt adnak január 20-án, hétfőn 19.00-tól az Óbudai Társaskörben (Bp. III. Kiskorona u. 7). A koncerten többek között Pergolesi, Mozart, Donizetti, Puccini, Catalani, Meyerbeer, Verdi, Lehár és Kálmán műveiből hangzanak fel áriák és duettek.

Az esten Szabó M. Krisztina, Szőnyi Szilvia, Bodnár S. Oreszt, Bartha Eszter, Tóth Béla, Hajdu Katalin, Beöthy-Kiss László, Jeremiás Beatrix, Pálinkás Gyöngyi, Magyari Eszter, Kirkósa Orsolya, Hertelendy Rita, Kovács Irma, Szilágyi Imre, Ghillány Márta, Bakó Antal, Bánhidi Eszter, Kontur Anikó, Edvin Munoz, Erdős Melinda és Ambrus Imre énekel Fekete Valéria, Kovács Ágnes, Szirtes Katalin valamint Csipkay Éva zongorakíséretével. Ollé Attila verset mond, Bartus Sándor zongorázik.

A hangverseny műsorát Katona Anikó állította össze, s az est műsorvezetője Vaszkó Katalin. A koncert bevételét „A rák ellen az emberért, a holnapért” Alapítvány kapja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallange. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Klasszikus óbudai danubia zenekar

Baráth Emőke és az Óbudai Danubia koncertjét közvetítjük élőben

Pénteken este Händel műveiből ad koncertet a világszerte ismert magyar énekesnő az ÓDZ kíséretével. Ha nem tud ott lenni a BMC-ben, kövesse az eseményt a Fidelio Facebook oldalán.
Klasszikus magazin

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.
Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.