Klasszikus

Operaháziak jótékony koncertje

2003.01.17. 00:00
Ajánlom
A Magyar Állami Operaház énekkari művészei jótékony célú hangversenyt adnak január 20-án, hétfőn 19.00-tól az Óbudai Társaskörben (Bp. III. Kiskorona u. 7). A koncerten többek között Pergolesi, Mozart, Donizetti, Puccini, Catalani, Meyerbeer, Verdi, Lehár és Kálmán műveiből hangzanak fel áriák és duettek.

Az esten Szabó M. Krisztina, Szőnyi Szilvia, Bodnár S. Oreszt, Bartha Eszter, Tóth Béla, Hajdu Katalin, Beöthy-Kiss László, Jeremiás Beatrix, Pálinkás Gyöngyi, Magyari Eszter, Kirkósa Orsolya, Hertelendy Rita, Kovács Irma, Szilágyi Imre, Ghillány Márta, Bakó Antal, Bánhidi Eszter, Kontur Anikó, Edvin Munoz, Erdős Melinda és Ambrus Imre énekel Fekete Valéria, Kovács Ágnes, Szirtes Katalin valamint Csipkay Éva zongorakíséretével. Ollé Attila verset mond, Bartus Sándor zongorázik.

A hangverseny műsorát Katona Anikó állította össze, s az est műsorvezetője Vaszkó Katalin. A koncert bevételét „A rák ellen az emberért, a holnapért” Alapítvány kapja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Tánc

Nyomtatott spicc-cipő hozhat megváltást a balerinák számára

Hadar Neeman 3D-s nyomtatással készít személyre szabott spicc-cipőket a fájdalom csökkentése érdekében.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Tánc

Vági Bence cirkuszrendezését dicsérik Skóciában

A hét ukrán artistát felvonultató My Land című produkció az Edingburh Fringe Fesztivál közönségét már meggyőzte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.