Klasszikus

Orgonaépítő műhely épül Veresegyházon

2018.12.12. 12:00
Ajánlom

A 43,62 millió forintos állami támogatás segítségével zöldmezős beruházásként létrejön egy 12*36m-es épület (ebből hasznos alapterület: 432 m2, ezen felül mintegy 54 m2-es galériaszinten helyezkednek el az iroda és szociális helyiségek), amely az AerisOrgona Kft. saját műhelyeként és irodájaként szolgál.

A beruházás tervezett időtartama 2017 májusától 2018 október végéig tart. A projektet a Pénzügyminisztérium támogatja.

A projekt elsődleges célja egy olyan műhely építése, amelynek tervezésénél maximálisan figyelembe veszik a gépek és a leendő orgonaalkatrészek méretét, valamint dolgozók biztonságát és kényelmét.

A fejlesztés révén az igényeknek tökéletesen megfelelő kialakítású műhelyt hoznak létre, ahol orgonaépítő tevékenység famegmunkálással kapcsolatos fázisai végezhetőek. Az orgonaépítés speciális munkakörülményeket jelent, hiszen részben a megrendelő helyszínén, az orgona végleges működési helyén zajlik, azonban nagyon fontos a műhely, illetve az iroda, ahol a tervezés, makett-építés, az egyes részek kivitelezése, előzetes összeállítása zajlik. "Eddig ezeket bérelt műhelyekben végeztük, ahol a kialakítás miatt kompromisszumokra kényszerültünk. Most lesz megfelelő belmagasságú állítótermünk, ahol a kész orgona összeépíthető, illetve ahová a restaurálandó orgona egyben behozható, csökkentve ezzel a helyszíni munka idejét" - áll az AerisOrgona Kft. közleményében.

"Az új műhely és iroda mindenben megfelelő munkakörülményeket teremt, illetve ügyfeleinket is méltó környezetben fogadhatjuk. A fejlesztés végére egy új munkahelyet hozunk létre. Akit felveszünk, az nálunk kitanulja az asztalos szakma speciális ágát, és később érdeklődésének megfelelően szakosodhat (pl. CNC, de akár hangszerkészítő irányban is). Az új szakember révén gyorsítani tudunk a kivitelezés, munkavégzés menetén" - közölték.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

A gyerekkönyvszerzők is tiltakoznak a homofób korlátozások ellen

A magyar gyerekirodalom képviselői, több mint kétszáz író, költő, illusztrátor, kiadó közös nyilatkozatban tiltakozik a kedden elfogadott pedofilellenes törvény azon korlátozásai ellen, amelyben a szexuális kisebbségek ábrázolását is tiltják - adta hírül a Könyves Magazin, a Telex nyomán.
Plusz

A modern(ség) nem áll ellentétben a történelemmel

Éppen két évtizede, hogy Dr. Ottrubay István átvette az Esterházy Csoport irányítását. Nem mindennapi kihívás volt átszervezni és modernizálni az Esterházy család történelmi örökségét. E jeles évforduló alkalmából arról beszélgettünk, miként lehet jól ötvözni a hagyományost a modernnel, hogyan működik egy cégcsoport, amely saját nyereségéből finanszírozza a kulturális tevékenységeket és miként lehet mai, modern vezetőként úgy irányítani az egészet, mint egy futballcsapatot az edzője?
Vizuál

A kortársművészet lelki aspektusaira figyel a Gallery Weekend

"A kortárs művészet engem fejez ki" mottóval indul pénteken a Gallery Weekend Budapest, amelyen tizennégy fővárosi kortárs galéria kiállításai, rendhagyó galériatúrák és tárlatvezetések várják a látogatókat vasárnapig.
Vizuál

Szergej Polunyin a díszvendége a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválnak

A jubileumi ünnepre való tekintettel húsz helyszínen szervezik meg az idén a 20. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) megnyitóját, a seregszemle díszvendége a spanyol filmművészet és nemzedékének legtehetségesebb táncosaként számon tartott Szergej Polunyin ukrán művész lesz.
Plusz

125 éves a kontinens első földalattija, a „kisföldalatti” 

A népszerű budapesti „kisföldalatti”, a Millenniumi Földalatti Vasút 125 éves történetét mutatja be a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum új, időszaki tárlata.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Nyáresti koncertek Budapest egyik legszebb történelmi emlékhelyén

Nyolc koncert, a szimfonikus zenekarok mellett a 100 Tagú Cigányzenekar és a Budapest Bár fellépése is várja az érdeklődőket a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon július 1. és 29. között.
Klasszikus Nők a zenében

A magyar zenetanárnő, aki generációkat tanított meg szorongás nélkül hegedülni

Havas Kató a saját bőrén tapasztalta meg, milyen káros hatással van egy muzsikusra a szorongás, a megfelelési kényszer és a lámpaláz. Egy balatoni cigányprímás, egy amerikai találkozás és egy majdnem félbeszakadt karrier hatására dolgozta ki hegedűoktatási módszerét, amelynek központi jelszava volt a természetesség, a könnyedség és a belülről fakadó elegancia.
Klasszikus ajánló

Szabadtéri programokkal indul újra az Óbudai Társaskör

Július 9-én a Budapesti Vonósok háromnapos sorozatával nyit az Óbudai Társaskör, majd koncertekkel és zenés összeállításokkal várja a közönséget az Óbudai Nyár keretében. Vendégük lesz többek közt Bősze Ádám, Dés László és a Sárik Péter Trió.
Klasszikus ajánló

Barokk muzsikától a dallamos kortárs zenéig - 11 éves az Anima Musicae

A 11 éves Anima Musicae korszakokon átívelő műsorral készül születésnapi koncertjére. Locatelli, Haydn, Dohnányi és Wolf Péter műveivel, valamint Balog József virtuóz zongoraművésszel köszöntik a közönséget és az élet visszatértét június 20-án este, a Nádor Teremben.
Klasszikus hír

Világsztárok a Müpában: klasszikusok és ősbemutatók az új évadban

Türelemre, alázatra és rugalmasságra tanított az előző időszak – idézte fel az elmúlt másfél évet Káel Csaba vezérigazgató a Müpa évadnyitó sajtótájékoztatóján, emlékeztetve rá, hogy ez a nyitás most többet és mást jelent mindenki számára. A következő szezon a megújulás jegyében telik: a visszatérő közönségkedvencek mellett számos új program érkezik az intézménybe, a magyar sztárok mellett pedig a nemzetközi művészvilág kiemelkedő alkotói is képviseltetik majd magukat a koncerttermekben.