Klasszikus

Örömkoncert 2005 – a jazz sztárjai a Dunán

2005.06.20. 00:00
Ajánlom
Az Örömkoncert 2003 óta az augusztus huszadikai állami ünnep előestéjén kerül megrendezésre. Alapgondolata a magyar zenei kultúra hazai és nemzetközi bemutatásának és a zenei műveltség terjesztésének szándéka olyan közreműködők révén, akik méltán képviselik a magyar zeneművészet rangját. Az Örömkoncert mindenkori helyszíne Budapest egyik kiemelkedő pontja: olyan tér, amelyben a muzsika és a látnivaló különös kölcsönhatásban erősíti egymást.

A harmadik Örömkoncert 2005. augusztus 19-én este fél kilenctől éjfélig tart majd ismét új helyszínen, a budapesti Duna-szakaszon, a Margit-híd és az Országház között, a Képviselői Irodaház vonalában a vízen felállított színpadon. A különleges víziszínpadon folyó műsort a rakparton több tízezer ember élvezheti közvetlenül, illetve a nyolc helyen felépítendő kivetítőernyőkön. A nem mindennapi látványt kilenckamerás televíziós közvetítés biztosítja. A koncert a magyar jazz eddigi legnagyobb ünnepe lesz: a résztvevők a szó szoros értelemben vett örömzenét ígérnek, olyat, amely magával ragad mindenkit.

PROGRAM
20:30 Babos Project Special
Tagjai: Babos Gyula (gitár), Szakcsi Lakatos Róbert (zongora), Hárs Viktor (nagybőgő), Oláh Gábor (dob), Veress Mónika (ének)

21:10 Dés László Septet – Utcazene
Tagjai: Dés László (szopránszaxofon), Juhász Gábor (gitár), Balázs József (billentyűs hangszerek), Glaser Péter (nagybőgő), Dés András (ütőhangszerek); Balázs Elemér (dob); vendég: Randy Brecker (trombita)

21:50 Szakcsi – Új Magyar Gipsy Jazz a Lantos-Horváth Duóval
Km.: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Orbán György (nagybőgő), Lakatos Pecek András (dobok), Rostás Mónika (ének), Rostás Csaba (ének, szájbőgő), Lantos Zoltán (hegedű), Horváth Kornél (ütőhangszerek)

22:25 László Attila Band
Tagjai: László Attila (gitár), Oláh Kálmán (zongora), Lattmann Béla (basszusgitár), Szendőfi Péter (dob), Borbély Mihály (szaxofon); vendég: Tony Lakatos (szaxofon)

23:00 Budapest Jazz Orchestra
Vendég: Bob Mintzer; műv. Vez.: Fekete-Kovács Kornél

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.