Klasszikus

Ősszel visszavár a Zeneakadémia – Már kaphatók a bérletek!

2020.04.16. 11:00
Ajánlom
Már megvásárolhatók a Zeneakadémia 2020. őszi bérletei, a koncerteken mások mellett Julia Lezsnyeva, az Il Giardino Armonico és Isabelle Faust, Emmanuel Pahud és fúvós partnerei, valamint számos kitűnő magyar muzsikus lép fel.

Újfent kiváló hazai és külföldi előadók lépnek fel a Zeneakadémia Koncertközpont bérletes hangversenyein 2020 őszétől. A rendkívüli helyzet miatt a most elindult kedvezményes vásárlási időszak hosszabb lesz, május 31-ig tart.

Lezhneva1_Emil-Matveev-105601.jpg

Julia Lezsnyeva (Fotó/Forrás: Emil Matveev)

A Tiszta barokk 2020 ősz elnevezésű bérletben visszatérnek a historikus zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico együttessel lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.

Kokas-Dora-2-150448.jpg

Kokas Dóra (Fotó/Forrás: Zeneakadémia / Kondella Misi)

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként együtt lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković. A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter kamarapartnerei a Zeneakadémián először bemutatkozó Daniel Hope és régi vendégként Claudio Bohórquez, a felívelő karrierű Kokas Dóráé Maxim Rysanov és Vadim Holodenko, Fenyő Lászlóé pedig a nemzetközi élvonalban egyre többet szereplő Jiyeong Mun lesz.

Zeneakadema_Orgona_Fassang_Laszlo_Szabo_Balazs_Foto_Zeneakademia_AncsinGabor2-140211.jpg

Fassang László és Szabó Balázs, a Zeneakadémia tanárai (Fotó/Forrás: Ancsin Gábor)

Az Orgona a központban bérlet részeként először ad szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson, mindnyájan klasszikus és modern kompozíciókkal egyaránt készülnek.

A tehetség kötelez elnevezésű sorozatban a Zeneakadémia fiatal tehetségei mutatkoznak be egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten, az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig a csodabogár zenészekről lesz szó.

A Kamara.hu fesztiválon novemberben ezúttal Franciaország, azon belül is Párizs lesz előtérben. A program művészeti vezetői, Simon Izabella és Várjon Dénes a kiemelkedő muzsikusokat felvonultató, sokrétegű és összetett műsort idén a Vörös és fekete című Stendhal-remekmű köré építik; e regény számos zenei asszociációt hordoz – formait, dallambelit és a mondanivalót tekintve egyaránt.

A bérletekről bővebben a honlapon lehet tájékozódni.

Dr. Vigh Andrea rektor elmondta: a járvány miatti korlátozások következtében az intézmény nyolc saját szervezésű koncertje maradt el végleg, tizenkilenc azonban új, őszi dátumra került. Ezen kívül összesen hatvanegy befogadott koncertet nem lehet megtartani a korlátozások bevezetésétől a mostani szezon végéig.

A Zeneakadémia saját szervezésű eseményeinek új időpontjáról, a bérletes cserehangversenyek lehetőségéről, a jegyek visszatérítéséről a zeneakademia.hu portálon folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ők kapták idén a Junior Príma Díjakat a színház- és filmművészet kategóriában

Hat fiatal művész vehette át a Junior Prima Díjat a színház- és filmművészet kategóriában szeptember 22-én, a Haris Parkban. Az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója nyújtotta át a 62 jelölt közül kiválasztott fiatal tehetségeknek.
Klasszikus

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Vizuál

2019 legfantasztikusabb fotói - és a mögöttük álló történetek - Galéria

Nemcsak a felvételeket, hanem a mögöttük meghúzódó problémákat és történeteket is megosztjuk!
Klasszikus

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.
Zenés színház

„Káros az elitizmus” – interjú Philipp Györggyel

Philipp György a zenés színházi élet megkerülhetetlen kakukktojása. Formabontó és gondolatokat provokáló előadásaival a partvonalról céloz a dolgok közepébe. Karmester, énekes és rendező. Októberben az Artus társulattal készült Minden (is) című produkciójához zeneszerzőként járult hozzá.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.
Klasszikus hír

Költözni kényszerül a Rádiózenekar

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez kerül a Magyar Rádió által használt három épület, a Rádiózenekar viszont még nem szolgál közzétehető információkkal az ügyben. Az biztos, hogy költözniük kell.
Klasszikus hír

Elmarad a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye

Nem tartják meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szeptember 25-i koncertjét a Müpában, miután több tag kontaktusba került fertőzött személlyel.
Klasszikus interjú

„Minden, ami valóban személyessé válik bennünk, az inspiráció"

Ávéd János 12 évvel ezelőtt csatlakozott a Modern Art Orchestrához Fekete-Kovács Kornél felkérésére, azóta tenorszaxofonistaként, zeneszerzőként és hangszerelőként erősíti a zenekart. 2011-ben megalakította az Ávéd János Balance formációt, melynek célja, hogy új zenei lehetőségeket fedezzenek fel és spontán felmerülő dallami elemeket használjanak. A művésszel Kodály hagyatékának gondozásáról, új, saját lemezéről és inspirációs forrásokról beszélgettünk.