Klasszikus

Ősszel visszavár a Zeneakadémia – Már kaphatók a bérletek!

2020.04.16. 11:00
Ajánlom
Már megvásárolhatók a Zeneakadémia 2020. őszi bérletei, a koncerteken mások mellett Julia Lezsnyeva, az Il Giardino Armonico és Isabelle Faust, Emmanuel Pahud és fúvós partnerei, valamint számos kitűnő magyar muzsikus lép fel.

Újfent kiváló hazai és külföldi előadók lépnek fel a Zeneakadémia Koncertközpont bérletes hangversenyein 2020 őszétől. A rendkívüli helyzet miatt a most elindult kedvezményes vásárlási időszak hosszabb lesz, május 31-ig tart.

Lezhneva1_Emil-Matveev-105601.jpg

Julia Lezsnyeva (Fotó/Forrás: Emil Matveev)

A Tiszta barokk 2020 ősz elnevezésű bérletben visszatérnek a historikus zene sztárjai a Zeneakadémiára: Julia Lezsnyeva a Venice Baroque Orchestra kíséretében, Isabelle Faust (aki most először játszik historikus zenét Budapesten) a Giovanni Antonini vezette Il Giardino Armonico együttessel lép fel, valamint koncertet ad a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar is Vashegyi György vezetésével.

Az Összkiadás sorozat Bartók hegedűre írt kamaraműveivel folytatódik, Baráti Kristóf főszereplésével, valamint olyan kitűnő muzsikusokkal, mint Langer Ágnes, Pusker Júlia, Szűcs Máté, Fejérvári Zoltán, Várjon Dénes, Klenyán Csaba, Roman Rabinovich, Giovanni Guzzo és Julian Steckel.

Kokas-Dora-2-150448.jpg

Kokas Dóra (Fotó/Forrás: Zeneakadémia / Kondella Misi)

A Kamarazene Nagyteremre című sorozatban a Les Vents Français formáció tagjaként együtt lép színpadra Emmanuel Pahud, François Leleux, Paul Meyer, Gilbert Audin és Radovan Vlatković. A bérlet további koncertjein nemzetközi pódiumok világszerte elismert szereplői játszanak együtt magyar művésztársaikkal: Nagy Péter kamarapartnerei a Zeneakadémián először bemutatkozó Daniel Hope és régi vendégként Claudio Bohórquez, a felívelő karrierű Kokas Dóráé Maxim Rysanov és Vadim Holodenko, Fenyő Lászlóé pedig a nemzetközi élvonalban egyre többet szereplő Jiyeong Mun lesz.

Zeneakadema_Orgona_Fassang_Laszlo_Szabo_Balazs_Foto_Zeneakademia_AncsinGabor2-140211.jpg

Fassang László és Szabó Balázs, a Zeneakadémia tanárai (Fotó/Forrás: Ancsin Gábor)

Az Orgona a központban bérlet részeként először ad szólóestet a Zeneakadémia felújított nagytermi hangszerén Fassang László, valamint két neves külföldi művész, a brit David Titterington és a svéd Hans-Ola Ericsson, mindnyájan klasszikus és modern kompozíciókkal egyaránt készülnek.

A tehetség kötelez elnevezésű sorozatban a Zeneakadémia fiatal tehetségei mutatkoznak be egy-egy zeneszerző, nemzet vagy műfaj köré épített tematikus esten, az őszi Liszt-kukacok Akadémiáján pedig a csodabogár zenészekről lesz szó.

A Kamara.hu fesztiválon novemberben ezúttal Franciaország, azon belül is Párizs lesz előtérben. A program művészeti vezetői, Simon Izabella és Várjon Dénes a kiemelkedő muzsikusokat felvonultató, sokrétegű és összetett műsort idén a Vörös és fekete című Stendhal-remekmű köré építik; e regény számos zenei asszociációt hordoz – formait, dallambelit és a mondanivalót tekintve egyaránt.

A bérletekről bővebben a honlapon lehet tájékozódni.

Dr. Vigh Andrea rektor elmondta: a járvány miatti korlátozások következtében az intézmény nyolc saját szervezésű koncertje maradt el végleg, tizenkilenc azonban új, őszi dátumra került. Ezen kívül összesen hatvanegy befogadott koncertet nem lehet megtartani a korlátozások bevezetésétől a mostani szezon végéig.

A Zeneakadémia saját szervezésű eseményeinek új időpontjáról, a bérletes cserehangversenyek lehetőségéről, a jegyek visszatérítéséről a zeneakademia.hu portálon folyamatosan frissülő információkat találnak az érdeklődők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Plusz

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Marcello Abbado olasz zeneszerző és zongoraművész

A 2016-ban elhunyt sztárkarmester, Claudio Abbado bátyja 93 évesen hunyt el csütörtökön otthonában, a Maggiore-tó partján fekvő Stresában.
Klasszikus gyász

Elhunyt Lakatos György, a Gundel és a Hilton legendás prímása

A muzsikust 76 éves korában érte a halál, temetéséről a család később ad tájékoztatást – írja a turizmus.com.
Klasszikus hír

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Klasszikus hír

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Klasszikus pályázat

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Budapesti Vonósok és a Szegedi Tudományegyetem

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.