Klasszikus

Összhang - jótékonysági koncert a rászoruló családokért

2010.11.19. 13:31
Ajánlom
November 28-án az "Összhang" jótékonysági koncerttel kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampánya.

„Szeretnék létrehozni egy karácsonyi jótékonysági koncertet. Szeretném, ha a fellépők között minél több zenész, színész, táncos, rendező, képzőművész, író, újságíró, televíziós, rádiós lenne. Azt gondoltam, hogy ez a jótékonysági koncert ne hagyományos gálaest legyen rivaldafénnyel és sztárparádéval, hanem EGYÜTTéneklés. Szegény családoknak szeretnék gyűjteni." (Szalóki Ági)

A 2010. november 28-án, vasárnap 15:00 órától az Iparművészeti Múzeumban megrendezendő koncert, mely egyben az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz sorsú családok megsegítésére indított adventi adománygyűjtő kampányának kezdete, rövid sajtótájékoztatóval kezdődik, melyen részt vesznek az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Dr. Lévai Anikó és Kovács Kokó István is.

A koncerten önálló műsorral lép fel a Victoria Kamarakórus (műv. vez.: Cser Ádám), valamint a Szent Efrém Férfikar (műv. vez.: Bubnó Tamás) és Szabóki Tünde, és az ismert művészekből toborzott Összhang kórus. Közreműködik többek között Cser Krisztián, Gerendás Péter, Hajdú Klára, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Szávai Viktória, Szirtes Edina Mókus, Szűcs Gabriella és mások.

Számomra azért fontos az Összhangon való fellépés, mert szeretnék adni. Mit adhat egy énekes? A lelkét adja a hangján keresztül. Az éneklés maga a CSODA énekes és befogadó számára is. Összekapcsol minden embert, mert az éneklés közös nyelv, amely mindenkiben él. Együtt énekelni és együtt rezegni, összhangban lenni: a MINDEN. Tenni valakiért, tenni mindenkiért, tenni egyért, az EGYSÉGÉRT. (Cser Krisztián)

A koncert részletes műsora:

Josquin Desprez: Missus et Gabriel
Thomas Tallis : Videte miraculum
Thomas Tallis: O sacrum convivium
Thomas Luis da Victoria: Ave Maria
Thomas Luis da Victoria: Regina caeli

Előadja: Victoria Kamarakórus, vezényel: Cser Ádám

Ó tiszta szűz - görög-bizánci himnusz
Bölcs Alfonz: Mária énekek
Dmitrij Sztyepanovics Bortnyonszkij: Velünk az Isten
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Triszagion
Koljadki - kárpátaljai kántáló ének, feldolg.: Bubnó Tamás 

Előadja: Szent Efrém Férfikar és Szabóki Tünde, vezényel: Bubnó Tamás

 

Michael Praetorius: Es ist ein Ros' entsprungen
Thomas Luis da Victoria: O magnum mysterium
Szergej Rahmanyinov: Ave Maria (Bogorogyice Gyevo)
William Albright: Alleluia
Puer natus in Betlehem - magyar gregorián

Előadja: Összhang kórus, vezényel: Cser Ádám

 

2010. november 28., vasárnap 15:00 - Iparművészeti Múzeum (IX., Budapest, Üllői út 33-37.)

A koncertre mindenkit szeretettel várunk, belépődíj nélkül vagy támogatói jeggyel. Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Művészetek Palotája jegyirodáiban, a http://www.jegy.hu oldalon, valamint az Interticket hálózatában.


Az Ökumenikus Segélyszervezet a koncert teljes bevételét és a közönség adományait a magyarországi rászoruló családok megsegítésére fordítja.

„Azért rettentő fontos az Összhang jótékonysági koncert, mert igazi odaadásra van szükség! Himi-humi szívkitárással csak különálló hangok szólalnak meg, márpedig mindig CSODA történik, ha emberek szívetkitárva gondolataikkal, szeretetükkel és nem utolsó sorban a hangjukkal összhangot teremtenek!

...és ha ez Emberek sorsán segít az még egy Csoda a Csodában ...” (Szirtes Edina Mókus)

Az esemény szervezője az Ifjú Zenebarátok (Jeunesses Musicales) Magyarországi Egyesülete, médiatámogató a Fidelio.hu.Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Marton László

A Vígszínház egykori igazgatóját hosszú, méltósággal viselt betegség után érte a halál. 76 éves volt.
Zenés színház

Maxon a regény eksztázisa: ilyen A nagy Gatsby a Vígben

Gatsby pesti milleniál 2019-ből. Gatsby Fitzgerald klasszikus alakja. Gatsby visszafele úszik, az idővel szemben. A Vígszínház új előadásában Gatsby jól énekel.
Vizuál

Menekülés az arisztokráciába

Végre ismét megpillanthatjuk a Downton Abbey ismerős sziluettjét, kószálhatunk a tökéletes angol gyepen, és már szélesvásznon csodálhatjuk a tökéletes szereplők tökéletes jelmezeit. Kérdés, hogy ez elég-e? Kérdés, hogy akarunk-e egyáltalán többet?
Zenés színház

Gyerekszereplők mesélnek a távozó Billy Elliot musicalről

Az évek során több gyerek is játszott a musicalben, amelyre szeptember 22-én lejár az Operaház szerződése. Búcsúzóul nézd meg, milyen volt a darabban játszani.
Vizuál

A magyar festőnő Bernstein-képei, amik bejárták a világot

Miközben fest, a zenész felvételeit hallgatja, kompozícióinak hátterét pedig a muzsika inspirálja. Zászkalicky Ágnes festményei szeptember 26-ig láthatók a Forrás Galériában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Hihetetlen gyorsan megvalósult az álmunk”

Egyre klasszabb a parton – évről évre nő a Klassz a pARTon közönsége és koncertjeinek száma. A fesztivál alakulásáról, koncepciójáról és titkairól Érdi Tamás zongoraművésszel és Érdi Mártával beszélgettünk.
Klasszikus koktélparti

Mikor kezdtünk el ráadást követelni a hangversenyeken?

Megszokott dolog: ha a műsor megengedi, addig tapsolunk, míg a muzsikus újra színpadra nem jön, és ráadást ad. Mint minden hagyomány, ez is elkezdődött valamikor.
Klasszikus hír

Ők a Bartók Világverseny finalistái

Balogh Ádám, Peter Klimo és Szokolay Ádám jutott be a Zeneakadémia által szervezett Bartók Világverseny szombati nagyzenekari döntőjébe.
Klasszikus konferencia

Nemzetközi Bartók-konferencia lesz a Zenetudományi Intézetben

A Zeneakadémia Bartók Világversenyéhez kapcsolódva ismét angol nyelvű, nemzetközi konferenciát szervez a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézete szeptember 14-én, szombaton 9 órától.
Klasszikus szabadság

Egy év szabadságra megy Hilary Hahn

Meg is érdemli. A harminckilenc éves hegedűművésznő mintegy három évtizede áll a színpadon. Most egy évig nem koncertezik.