Klasszikus

Összhang - jótékonysági koncert a rászoruló családokért

2010.11.19. 13:31
Ajánlom
November 28-án az "Összhang" jótékonysági koncerttel kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampánya.

„Szeretnék létrehozni egy karácsonyi jótékonysági koncertet. Szeretném, ha a fellépők között minél több zenész, színész, táncos, rendező, képzőművész, író, újságíró, televíziós, rádiós lenne. Azt gondoltam, hogy ez a jótékonysági koncert ne hagyományos gálaest legyen rivaldafénnyel és sztárparádéval, hanem EGYÜTTéneklés. Szegény családoknak szeretnék gyűjteni." (Szalóki Ági)

A 2010. november 28-án, vasárnap 15:00 órától az Iparművészeti Múzeumban megrendezendő koncert, mely egyben az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz sorsú családok megsegítésére indított adventi adománygyűjtő kampányának kezdete, rövid sajtótájékoztatóval kezdődik, melyen részt vesznek az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Dr. Lévai Anikó és Kovács Kokó István is.

A koncerten önálló műsorral lép fel a Victoria Kamarakórus (műv. vez.: Cser Ádám), valamint a Szent Efrém Férfikar (műv. vez.: Bubnó Tamás) és Szabóki Tünde, és az ismert művészekből toborzott Összhang kórus. Közreműködik többek között Cser Krisztián, Gerendás Péter, Hajdú Klára, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Szávai Viktória, Szirtes Edina Mókus, Szűcs Gabriella és mások.

Számomra azért fontos az Összhangon való fellépés, mert szeretnék adni. Mit adhat egy énekes? A lelkét adja a hangján keresztül. Az éneklés maga a CSODA énekes és befogadó számára is. Összekapcsol minden embert, mert az éneklés közös nyelv, amely mindenkiben él. Együtt énekelni és együtt rezegni, összhangban lenni: a MINDEN. Tenni valakiért, tenni mindenkiért, tenni egyért, az EGYSÉGÉRT. (Cser Krisztián)

A koncert részletes műsora:

Josquin Desprez: Missus et Gabriel
Thomas Tallis : Videte miraculum
Thomas Tallis: O sacrum convivium
Thomas Luis da Victoria: Ave Maria
Thomas Luis da Victoria: Regina caeli

Előadja: Victoria Kamarakórus, vezényel: Cser Ádám

Ó tiszta szűz - görög-bizánci himnusz
Bölcs Alfonz: Mária énekek
Dmitrij Sztyepanovics Bortnyonszkij: Velünk az Isten
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Triszagion
Koljadki - kárpátaljai kántáló ének, feldolg.: Bubnó Tamás 

Előadja: Szent Efrém Férfikar és Szabóki Tünde, vezényel: Bubnó Tamás

 

Michael Praetorius: Es ist ein Ros' entsprungen
Thomas Luis da Victoria: O magnum mysterium
Szergej Rahmanyinov: Ave Maria (Bogorogyice Gyevo)
William Albright: Alleluia
Puer natus in Betlehem - magyar gregorián

Előadja: Összhang kórus, vezényel: Cser Ádám

 

2010. november 28., vasárnap 15:00 - Iparművészeti Múzeum (IX., Budapest, Üllői út 33-37.)

A koncertre mindenkit szeretettel várunk, belépődíj nélkül vagy támogatói jeggyel. Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Művészetek Palotája jegyirodáiban, a http://www.jegy.hu oldalon, valamint az Interticket hálózatában.


Az Ökumenikus Segélyszervezet a koncert teljes bevételét és a közönség adományait a magyarországi rászoruló családok megsegítésére fordítja.

„Azért rettentő fontos az Összhang jótékonysági koncert, mert igazi odaadásra van szükség! Himi-humi szívkitárással csak különálló hangok szólalnak meg, márpedig mindig CSODA történik, ha emberek szívetkitárva gondolataikkal, szeretetükkel és nem utolsó sorban a hangjukkal összhangot teremtenek!

...és ha ez Emberek sorsán segít az még egy Csoda a Csodában ...” (Szirtes Edina Mókus)

Az esemény szervezője az Ifjú Zenebarátok (Jeunesses Musicales) Magyarországi Egyesülete, médiatámogató a Fidelio.hu.Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Jazz/World

Alinda Chagallról és tüdőkapacitásáról is kérdezte Horgas Esztert

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Horgas Eszter fuvolaművésszel arra is kitértek, mennyire kemény fizikai munkát jelent a fuvola, és hogy jönnek ehhez a gumimatracok.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Elhunyt Martin Böttcher, Németország egyik legsikeresebb filmkomponistája

A Winnetou-filmek legendás zeneszerzőjét kilencvenegy éves korában, szombatra virradóra érte a halál a schleswig-holsteini Rendsburgban.
Klasszikus ajánló

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.
Klasszikus magazin

Chaplin, az elfeledett zeneszerző zseni

Legtöbb filmjéhez maga komponált zenét, pedig nem tudott kottát olvasni. Egy időben sehova nem ment a hegedűje nélkül, és zeneszerzőként Oscar-díjat is nyert. Chaplin kevéssé ismert arca a muzsikusé.
Klasszikus hír

Kínába vitte Balázs János Bartók III. zongoraversenyét

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar nyitotta a Csiangszui Nemzetközi Zenei Fesztivál programját a kínai Nankingban Balázs János zongoraművész közreműködésével, Hamar Zsolt vezényletével.
Klasszikus london

Fischer Ádám is fellép a Royal Albert Hallban

A holdra szállás 50., Viktória királynő születésének 200., a Proms megalapítója, Henry Wood születésének 150. évfordulójára emlékezik a BBC Proms rendezvénysorozata, amelyen idén először környezetvédelemmel kapcsolatos zeneműveket is műsorra tűztek.