Klasszikus

Összhang - jótékonysági koncert a rászoruló családokért

2010.11.19. 13:31
Ajánlom
November 28-án az "Összhang" jótékonysági koncerttel kezdődik az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtő kampánya.

„Szeretnék létrehozni egy karácsonyi jótékonysági koncertet. Szeretném, ha a fellépők között minél több zenész, színész, táncos, rendező, képzőművész, író, újságíró, televíziós, rádiós lenne. Azt gondoltam, hogy ez a jótékonysági koncert ne hagyományos gálaest legyen rivaldafénnyel és sztárparádéval, hanem EGYÜTTéneklés. Szegény családoknak szeretnék gyűjteni." (Szalóki Ági)

A 2010. november 28-án, vasárnap 15:00 órától az Iparművészeti Múzeumban megrendezendő koncert, mely egyben az Ökumenikus Segélyszervezet nehéz sorsú családok megsegítésére indított adventi adománygyűjtő kampányának kezdete, rövid sajtótájékoztatóval kezdődik, melyen részt vesznek az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövetei, Dr. Lévai Anikó és Kovács Kokó István is.

A koncerten önálló műsorral lép fel a Victoria Kamarakórus (műv. vez.: Cser Ádám), valamint a Szent Efrém Férfikar (műv. vez.: Bubnó Tamás) és Szabóki Tünde, és az ismert művészekből toborzott Összhang kórus. Közreműködik többek között Cser Krisztián, Gerendás Péter, Hajdú Klára, Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Szávai Viktória, Szirtes Edina Mókus, Szűcs Gabriella és mások.

Számomra azért fontos az Összhangon való fellépés, mert szeretnék adni. Mit adhat egy énekes? A lelkét adja a hangján keresztül. Az éneklés maga a CSODA énekes és befogadó számára is. Összekapcsol minden embert, mert az éneklés közös nyelv, amely mindenkiben él. Együtt énekelni és együtt rezegni, összhangban lenni: a MINDEN. Tenni valakiért, tenni mindenkiért, tenni egyért, az EGYSÉGÉRT. (Cser Krisztián)

A koncert részletes műsora:

Josquin Desprez: Missus et Gabriel
Thomas Tallis : Videte miraculum
Thomas Tallis: O sacrum convivium
Thomas Luis da Victoria: Ave Maria
Thomas Luis da Victoria: Regina caeli

Előadja: Victoria Kamarakórus, vezényel: Cser Ádám

Ó tiszta szűz - görög-bizánci himnusz
Bölcs Alfonz: Mária énekek
Dmitrij Sztyepanovics Bortnyonszkij: Velünk az Isten
Pjotr Iljics Csajkovszkij: Triszagion
Koljadki - kárpátaljai kántáló ének, feldolg.: Bubnó Tamás 

Előadja: Szent Efrém Férfikar és Szabóki Tünde, vezényel: Bubnó Tamás

 

Michael Praetorius: Es ist ein Ros' entsprungen
Thomas Luis da Victoria: O magnum mysterium
Szergej Rahmanyinov: Ave Maria (Bogorogyice Gyevo)
William Albright: Alleluia
Puer natus in Betlehem - magyar gregorián

Előadja: Összhang kórus, vezényel: Cser Ádám

 

2010. november 28., vasárnap 15:00 - Iparművészeti Múzeum (IX., Budapest, Üllői út 33-37.)

A koncertre mindenkit szeretettel várunk, belépődíj nélkül vagy támogatói jeggyel. Jegyek kaphatók a helyszínen, illetve a Művészetek Palotája jegyirodáiban, a http://www.jegy.hu oldalon, valamint az Interticket hálózatában.


Az Ökumenikus Segélyszervezet a koncert teljes bevételét és a közönség adományait a magyarországi rászoruló családok megsegítésére fordítja.

„Azért rettentő fontos az Összhang jótékonysági koncert, mert igazi odaadásra van szükség! Himi-humi szívkitárással csak különálló hangok szólalnak meg, márpedig mindig CSODA történik, ha emberek szívetkitárva gondolataikkal, szeretetükkel és nem utolsó sorban a hangjukkal összhangot teremtenek!

...és ha ez Emberek sorsán segít az még egy Csoda a Csodában ...” (Szirtes Edina Mókus)

Az esemény szervezője az Ifjú Zenebarátok (Jeunesses Musicales) Magyarországi Egyesülete, médiatámogató a Fidelio.hu.Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Székely Krisztát, Kováts Adélt és a kolozsvári társulatot is díjazta a POSZT

A XVIII. Pécsi Országos Színházi Találkozó szakmai, színész- és közönségzsűrije idén is döntött a fesztivál díjairól. A Kolozsvári Állami Magyar Színházé a legjobb előadásnak járó elismerés, a Fidelio támogatásával átadott legjobb 30 év alatti színésznőnek járó díjat Szakács Hajnalka vehette át. Íme a díjazottak listája!
Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Vizuál

Frida Kahlo személyes tárgyai a Victoria és Albert Múzeumban

A Frida Kahlo: Making Her Self Up (Hogyan építette fel magát Frida Kahlo) című kiállítás több mint 200 tárgyat mutat be a művész mexikóvárosi szülőházából, a Kék Házból, ahol 1954-ben, 47 éves korában meghalt. Festményei július elején Budapestre érkeznek.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.