Klasszikus

Összművészeti kurzus és fesztivál Sárospatakon

2006.04.26. 00:00
Ajánlom
Előkelő tanárgárdával várja a nemzetközi Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémia a világ minden tájáról érkező művészjelölteket Zemplén történelmi városában 2006. július 24. és augusztus 7. között.

Az immár harmadszor megrendezett kurzuson a művészi pályára készülő fiatalok keresztyén környezetben, tapasztalt művészek vezetésével képezhetik tovább magukat. A magas színvonalú szakmai oktatás mellett a diákok közelről megismerhetik művésztanáraik sikerének és kiegyensúlyozott életének titkát, s kiscsoportos beszélgetések segítségével lelki útravalóval is feltöltődhetnek.

A kurzus vallási hovatartozástól, véleménytől függetlenül nyitott minden fiatal számára, aki megfelel a szakmai követelményeknek. Az akadémia lelki alkalmain való részvétel fakultatív.
A pályázók ének, opera, kamarazene, zongora, karvezetés, színészet, képzőművészet és fotó szekcióra jelentkezhetnek. Az akadémiát az alapító Timothy Bentch mellett számos tanár támogatja elkötelezetten, többek között: Rosemary Hardy és Szabóki Tünde énekművész, Kiss József oboaművész, Lakatos György fagottművész, Körmendi Klára zongoraművész és Dér András rendező.

A Crescendo con Spirito Nyári Akadémia nem egyszerűen zárt művészkurzus. A szervezők kezdettől fogva törekszenek arra, hogy tehetséges diákjaikat a nagyközönségnek is bemutassák. A résztvevők számára rendelkezésre álló fellépési lehetőségeket tovább növeli, hogy idén a kurzushoz kapcsolódva augusztus 1. és 6. között önálló fesztivált rendeznek Sárospatakon. Itt együtt lépnek fel az Akadémián oktató művészek és a jövő különböző művészgenerációi. Az opera szekció augusztus 2-án Haydn Halászlányok című operáját adja elő a Rákóczi-vár udvarán. A színészek Dér András vezetésével Arisztophanész Madarak című vígjátékával szórakoztatják a pataki és odalátogató közönségét. A kurzus keretében kortárs zenei versenyt rendeznek, amelynek győztese a Magyar Rádió Márványtermében kap szólóhangverseny-lehetőséget. A Crescendo Fesztivál műsorát és a jelentkezés pontos feltételeit az alábbi oldalon találják meg az érdeklődők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home műsora

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home közvetítéssorozat: szerdán Mario Biondi baritont, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekart, vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adventi koncertjét hallhatja a közönség.
Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.