Klasszikus

Összművészeti kurzus és fesztivál Sárospatakon

2006.04.26. 00:00
Ajánlom
Előkelő tanárgárdával várja a nemzetközi Crescendo con Spirito Nyári Művészeti Akadémia a világ minden tájáról érkező művészjelölteket Zemplén történelmi városában 2006. július 24. és augusztus 7. között.

Az immár harmadszor megrendezett kurzuson a művészi pályára készülő fiatalok keresztyén környezetben, tapasztalt művészek vezetésével képezhetik tovább magukat. A magas színvonalú szakmai oktatás mellett a diákok közelről megismerhetik művésztanáraik sikerének és kiegyensúlyozott életének titkát, s kiscsoportos beszélgetések segítségével lelki útravalóval is feltöltődhetnek.

A kurzus vallási hovatartozástól, véleménytől függetlenül nyitott minden fiatal számára, aki megfelel a szakmai követelményeknek. Az akadémia lelki alkalmain való részvétel fakultatív.
A pályázók ének, opera, kamarazene, zongora, karvezetés, színészet, képzőművészet és fotó szekcióra jelentkezhetnek. Az akadémiát az alapító Timothy Bentch mellett számos tanár támogatja elkötelezetten, többek között: Rosemary Hardy és Szabóki Tünde énekművész, Kiss József oboaművész, Lakatos György fagottművész, Körmendi Klára zongoraművész és Dér András rendező.

A Crescendo con Spirito Nyári Akadémia nem egyszerűen zárt művészkurzus. A szervezők kezdettől fogva törekszenek arra, hogy tehetséges diákjaikat a nagyközönségnek is bemutassák. A résztvevők számára rendelkezésre álló fellépési lehetőségeket tovább növeli, hogy idén a kurzushoz kapcsolódva augusztus 1. és 6. között önálló fesztivált rendeznek Sárospatakon. Itt együtt lépnek fel az Akadémián oktató művészek és a jövő különböző művészgenerációi. Az opera szekció augusztus 2-án Haydn Halászlányok című operáját adja elő a Rákóczi-vár udvarán. A színészek Dér András vezetésével Arisztophanész Madarak című vígjátékával szórakoztatják a pataki és odalátogató közönségét. A kurzus keretében kortárs zenei versenyt rendeznek, amelynek győztese a Magyar Rádió Márványtermében kap szólóhangverseny-lehetőséget. A Crescendo Fesztivál műsorát és a jelentkezés pontos feltételeit az alábbi oldalon találják meg az érdeklődők.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.