Klasszikus

Őszi Művészeti Hetek Vácott

2006.09.01. 00:00
Ajánlom
Harmadik alkalommal indul útjára Vácott az Őszi Művészeti Hetek című rendezvénysorozat szeptember 23-án, amelynek keretében idén a Madách Imre Művelődési Központ átadásának harmincadik évfordulóját is megünneplik.

Az Őszi Művészeti Hetek zenei programjait két ünnepi gálakoncert foglalja keretbe, amelyek fellépői között a Váci Szimfonikus Zenekar, három váci vegyeskar, illetve helyi folklór- és tánccsoportok lesznek. A fesztivál neves vendégegyütteseiként a Honvéd Férfikart és a Szent Efrém Bizánci Férfikart köszönthetik az érdeklődők.

Természetesen számos váci muzsikus is koncertet ad: a helyi művészek hangversenyei közül kiemelkedik a Bartók Béla Zeneiskola felújított orgonáját köszöntő koncert a Magyar Hárfaduó, Dónusz Katalin énekművész és Bednarik Anasztázia orgonaművész közreműködésével, valamint az „In memoriam Bartók Béla” című est, amelyen többek között Cs. Nagy Ildikó zongoraművész és a váci Pikéthy Tibor Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei lépnek a közönség elé. A könnyedebb műfajok kedvelői a Dankó Pista című daljátékot tekinthetik meg a Kassai Thália Színház előadásában, vagy meghallgathatják Jacobi-Martos-Bródy Leányvásár című operettjét.

További információk és részletes programismertetők az alábbi honlapon olvashatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.