Klasszikus

Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények…

2010.02.24. 11:04
Ajánlom
Meghatottan gondolok vissza azokra a pillanatokra, amikor a Müpa feladatához méltóan első ízben nyújthatta a közönségnek azt, amit elterveztünk.

Nyolc műfajban, az intézmény legkülönbözőbb pontjain olyan előadásokkal vártuk és várjuk látogatóinkat, melyek révén úgy a magyar, mint a nemzetközi kulturális élet legkiválóbbjai mutatkoznak be. Sokakban felmerül a kérdés, mivel rukkolunk elő a jubileum kapcsán. A válasz egyértelmű: ugyanolyan magas nívójú programokkal, mint az elmúlt öt év során!

A Müpa elsősorban a közönségét szeretné megünnepelni, ezért számos, eddig szokatlan eseménnyel készültünk: Élmény! Minden tekintetben címmel fotópályázatot hirdettünk azok számára, akik megörökítik programjainkkal, az épülettel kapcsolatban szerzett benyomásaikat és szívesen közzéteszik munkáikat. A fotókból katalógust jelentetünk meg és a nagyérdemű egy hónapon keresztül fotókiállítás keretében ismerkedhet meg az alkotásokkal. Játékos kedvű látogatóink számára Ötcsillagos élmények címmel játékot szerveztünk, amely júniusig tart és a Budapesti Wagner-napok végén egy sorsolással zárul, ahol értékes nyereményekben részesülhetnek a résztvevők.

Új fejezetek nyílnak a közönség komfortérzetének fokozásában is. A szezon elejére kibővített információs pult és jegypénztár után januártól működni kezdtek az ország – kulturális területen – első jegyautomatái. Márciustól megújul a Müpa honlapja is, könnyebben kezelhető, korszerűbb eszközökkel böngészhetnek rajta a látogatók. A művészetek, a kultúra rajongóit egy igazi csemegével szeretnénk megörvendeztetni: március 14-én lát napvilágot az Élményképek fotóalbum, mely a 2005 óta nálunk fellépő legnevesebb művészek fényképeit, vendégkönyv-bejegyzéseit tartalmazza. A Müpa Magazin születésnapi különszáma is sok meglepetést tartogat, de utoljára hagytam egy olyan szolgáltatást, amelynek révén a koncertlátogatók egy új közösség, a Müpa-klub tagjai lehetnek. Márciustól klubtagsági Müpa-kártyák – Élmény-kártya és Ínyenc-kártya – válthatók, amelyek sok új információ és kedvezmény elérését teszik lehetővé.

A Müpa ötéves születésnapján Önt köszönti, Kedves Olvasó, aki napról napra ellátogat hozzánk és részese az Élménynek, amelyet az Alkotók, a Művészek és a Közönség együtt teremtenek meg. Minden tekintetben.

Kiss Imre
a Művészetek Palotájának vezérigazgatója

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.