Klasszikus

Ötéves a Müpa - játék és fotópályázat

2010.01.21. 18:49
Ajánlom
Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények - ezzel a mottóval hirdetett jubileumi játékot és fotópályázatot az ötödik születésnapját március 14-én ünneplő Müpa.

A látogatók számára meghirdetett játékkal és fotópályázattal ünnepli ötödik születésnapját a Művészetek Palotája: a január 21-től hozzáférhető kuponfüzetekbe egészen júniusig gyűjthetik a vendégek a csillagokat az Ötcsillagos élmény című játék keretében, az "Élmény! Minden tekintetben." jeligéjű pályázatra pedig február 17-ig várják a fotókat.

Januártól júniusig tart a játék, amelynek célja, hogy a résztvevők minél több csillagot gyűjtsenek azokba a kuponfüzetekbe, amelyek a Müpa előcsarnokaiban és jegypénztáraiban hozzáférhetők. A szabály egyszerű: az öt különböző színnel jelölt sorba a megfelelő, tehát öt különböző csillagot kell beragasztani. A betelt kuponfüzet megfelelő lapját (amelynek a hátoldalán lévő adatokat tulajdonosa kitöltötte), a bejárattal szemben található ládába kell dobni. Természetesen nem csak egy kuponfüzettel lehet nevezni, hiszen minél többet tud valaki ötféle színű csillaggal feltölteni, annál nagyobb az esélye, hogy kisorsolják.

A hangversenyek egyestés műsorfüzeteinek, a Müpa ajándékutalványainak, merchandising-termékeinek, az újonnan bevezetett Müpa-kártyáknak, a Müpa saját rendezésű előadásaira szóló jegyeinek megvásárlásakor  (bizonyos értékhatár fölött) kínálkozik alkalom a különböző színű csillagok begyűjtésére, de az épületben rendezett koncertekre érvényes jegy birtokában, a Ludwig Múzeumba váltható ingyenes belépők mellé is kérhető csillag.

A nyerteseket június 17-én sorolják ki, akik fotóalbumokat, Müpa-kártyákat, őszi bérleteket és ajándékutalványokat vihetnek haza.

"Élmény! Minden tekintetben." címmel fotópályázatot is hirdet a Müpa. A pályázatra olyan felvételeket várnak, amelyek a Müpában teret kapó műfajokra  ezekre a műfajok (komolyzene, opera, dzsessz, világzene, tánc, könnyűzene, gyermekfoglalkozások, családi és ifjúsági programok, kamaratárlatok) hangulatát visszaadó érzéseket, élményeket közvetítenek. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: élmény-, kreatív és épületfotó kategóriában lehet feltölteni a felvételeket - amelyeket nem feltétlenül kell a Müpa épületében készíteni - február 17-ig lehet a fotopalyazat.mupa.hu oldalra.

A beérkezett fotókból a Müpa előcsarnokában látható majd kiállítás március 14-től április 14-ig, a zsűri által legjobbnak ítélt képek készítői pedig értékes díjakban részesülnek.

Élményekre fel!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.