Klasszikus

Ötéves a Müpa - játék és fotópályázat

2010.01.21. 18:49
Ajánlom
Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények - ezzel a mottóval hirdetett jubileumi játékot és fotópályázatot az ötödik születésnapját március 14-én ünneplő Müpa.

A látogatók számára meghirdetett játékkal és fotópályázattal ünnepli ötödik születésnapját a Művészetek Palotája: a január 21-től hozzáférhető kuponfüzetekbe egészen júniusig gyűjthetik a vendégek a csillagokat az Ötcsillagos élmény című játék keretében, az "Élmény! Minden tekintetben." jeligéjű pályázatra pedig február 17-ig várják a fotókat.

Januártól júniusig tart a játék, amelynek célja, hogy a résztvevők minél több csillagot gyűjtsenek azokba a kuponfüzetekbe, amelyek a Müpa előcsarnokaiban és jegypénztáraiban hozzáférhetők. A szabály egyszerű: az öt különböző színnel jelölt sorba a megfelelő, tehát öt különböző csillagot kell beragasztani. A betelt kuponfüzet megfelelő lapját (amelynek a hátoldalán lévő adatokat tulajdonosa kitöltötte), a bejárattal szemben található ládába kell dobni. Természetesen nem csak egy kuponfüzettel lehet nevezni, hiszen minél többet tud valaki ötféle színű csillaggal feltölteni, annál nagyobb az esélye, hogy kisorsolják.

A hangversenyek egyestés műsorfüzeteinek, a Müpa ajándékutalványainak, merchandising-termékeinek, az újonnan bevezetett Müpa-kártyáknak, a Müpa saját rendezésű előadásaira szóló jegyeinek megvásárlásakor  (bizonyos értékhatár fölött) kínálkozik alkalom a különböző színű csillagok begyűjtésére, de az épületben rendezett koncertekre érvényes jegy birtokában, a Ludwig Múzeumba váltható ingyenes belépők mellé is kérhető csillag.

A nyerteseket június 17-én sorolják ki, akik fotóalbumokat, Müpa-kártyákat, őszi bérleteket és ajándékutalványokat vihetnek haza.

"Élmény! Minden tekintetben." címmel fotópályázatot is hirdet a Müpa. A pályázatra olyan felvételeket várnak, amelyek a Müpában teret kapó műfajokra  ezekre a műfajok (komolyzene, opera, dzsessz, világzene, tánc, könnyűzene, gyermekfoglalkozások, családi és ifjúsági programok, kamaratárlatok) hangulatát visszaadó érzéseket, élményeket közvetítenek. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: élmény-, kreatív és épületfotó kategóriában lehet feltölteni a felvételeket - amelyeket nem feltétlenül kell a Müpa épületében készíteni - február 17-ig lehet a fotopalyazat.mupa.hu oldalra.

A beérkezett fotókból a Müpa előcsarnokában látható majd kiállítás március 14-től április 14-ig, a zsűri által legjobbnak ítélt képek készítői pedig értékes díjakban részesülnek.

Élményekre fel!

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Könyv

Szabó Magda személyes pillanatai

Szabó Magda minden művében az emberi lélek titkait kutatta állhatatosan. Most azonban az ő titkai tárulhatnak fel ebben a különleges fényképalbumban, amelynek lapjain az írónő egész élete megelevenedik. Galéria
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.
Plusz

Alinda ezúttal Ónodi Esztert kérdezte

Folytatódik a heti rendszerességgel jelentkező portréinterjú széria, melyben Veiszer Alinda kérdezi a Zsidó Művészeti Napok művészeit. Ónodi Eszterrel kitértek arra is, hogy a népszerű színésznő lehetett volna zenész is, sőt szóba került, milyen a “rocker”, az “ufó” és a”libapásztor” Eszter.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.
Klasszikus ajánló

Schubertiáda a kismartoni Esterházy kastélyban

Schubertiádák: így nevezték az 1820-as évek elejétől azokat a társasági összejöveteleket, amelyeknek középpontjában Franz Schubert és muzsikája álltak és ezt a címet viseli a classic.Esterházy koncertsorozat következő, június 15-i koncertje is.
Klasszikus cselló

Különdíjat érdemelt Kokas Dóra Bécsben

A Vienna Classic Strings zenei versenyen különdíjban részesült Kokas Dóra csellóművész. A döntőben Alexey Shor kortárs szerző és Sosztakovics darabjait játszotta.
Klasszikus virtuózok

Mi a televízióhoz értünk, ők a komolyzenéhez: így született a Virtuózok

A Virtuózok stábjának talán legrégebbi tagja a Virtuózok kreatív vezetője, Szarvas Szilvia. Még nem is létezett a műsor, mikor már dolgozott Peller Mariann-nal, a komolyzenei tehetségkutató kitalálójával.