Klasszikus

Ötéves a Müpa - játék és fotópályázat

2010.01.21. 18:49
Ajánlom
Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények - ezzel a mottóval hirdetett jubileumi játékot és fotópályázatot az ötödik születésnapját március 14-én ünneplő Müpa.

A látogatók számára meghirdetett játékkal és fotópályázattal ünnepli ötödik születésnapját a Művészetek Palotája: a január 21-től hozzáférhető kuponfüzetekbe egészen júniusig gyűjthetik a vendégek a csillagokat az Ötcsillagos élmény című játék keretében, az "Élmény! Minden tekintetben." jeligéjű pályázatra pedig február 17-ig várják a fotókat.

Januártól júniusig tart a játék, amelynek célja, hogy a résztvevők minél több csillagot gyűjtsenek azokba a kuponfüzetekbe, amelyek a Müpa előcsarnokaiban és jegypénztáraiban hozzáférhetők. A szabály egyszerű: az öt különböző színnel jelölt sorba a megfelelő, tehát öt különböző csillagot kell beragasztani. A betelt kuponfüzet megfelelő lapját (amelynek a hátoldalán lévő adatokat tulajdonosa kitöltötte), a bejárattal szemben található ládába kell dobni. Természetesen nem csak egy kuponfüzettel lehet nevezni, hiszen minél többet tud valaki ötféle színű csillaggal feltölteni, annál nagyobb az esélye, hogy kisorsolják.

A hangversenyek egyestés műsorfüzeteinek, a Müpa ajándékutalványainak, merchandising-termékeinek, az újonnan bevezetett Müpa-kártyáknak, a Müpa saját rendezésű előadásaira szóló jegyeinek megvásárlásakor  (bizonyos értékhatár fölött) kínálkozik alkalom a különböző színű csillagok begyűjtésére, de az épületben rendezett koncertekre érvényes jegy birtokában, a Ludwig Múzeumba váltható ingyenes belépők mellé is kérhető csillag.

A nyerteseket június 17-én sorolják ki, akik fotóalbumokat, Müpa-kártyákat, őszi bérleteket és ajándékutalványokat vihetnek haza.

"Élmény! Minden tekintetben." címmel fotópályázatot is hirdet a Müpa. A pályázatra olyan felvételeket várnak, amelyek a Müpában teret kapó műfajokra  ezekre a műfajok (komolyzene, opera, dzsessz, világzene, tánc, könnyűzene, gyermekfoglalkozások, családi és ifjúsági programok, kamaratárlatok) hangulatát visszaadó érzéseket, élményeket közvetítenek. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: élmény-, kreatív és épületfotó kategóriában lehet feltölteni a felvételeket - amelyeket nem feltétlenül kell a Müpa épületében készíteni - február 17-ig lehet a fotopalyazat.mupa.hu oldalra.

A beérkezett fotókból a Müpa előcsarnokában látható majd kiállítás március 14-től április 14-ig, a zsűri által legjobbnak ítélt képek készítői pedig értékes díjakban részesülnek.

Élményekre fel!

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rosszkedvű? – Vígjátékok karantén idejére

Nem a valóság elől menekülünk, egyszerűen csak szeretnénk egy kicsit jobban érezni magunkat. Ezért nézünk vígjátékokat és ezért ajánljuk őket. Szubjektív filmajánlónkban az HBO Go klasszikus és közelmúltbeli vígjátékaiból válogattunk.
Plusz

Hatezer műsort tesz közzé ingyenesen az MTVA

A NAVA, a Rádióarchívum és az M3 is ingyenessé tette tartalmainak egy részét, hogy komolyzene, hangoskönyvek, tévéfilmek és sorozatok által biztosítsák az igényes otthoni szórakozást.
Klasszikus

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Színház

Molnár Piroska: „A színházak nem köthetnek ki végleg az online térben”

A Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze azt mondja, hogy most is minden nap körbetelefonálják egymást Pogány Judittal és Csomós Marival, ki hogy van. Bizakodnak. Molnár Piroska arról is beszél, hogy ez a rendkívüli helyzet komoly lelki és szellemi erőpróba is, egy mentális maraton, ezért óvatosan kell bánnunk az energiáinkkal. Ő türelmes, de azért már nagyon hiányoznak neki a kollégák.
Színház

A Színházi világnapon indult az Ülj mellém! beszélgetéssorozat

A kultúra és a sport tehetségeit ülteti egy asztal mellé Fodor Annamária színművész és a Molnár Andrea táncművész új online beszélgetéssorozata. Az Ülj mellém! első adásában Udvaros Dorottya, Miklós Edit és Bercsényi Péter beszélgetnek. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Peskó Zoltán világhírű magyar karmester

83 évesen, hosszas betegség után március 31-én elhunyt Peskó Zoltán - tájékoztatta lapunkat a művész családja.
Klasszikus koronavírus

Autókból zenélnek a MÁV Szimfonikusok

Zenészek vezetik a naponta útnak muzsikáló indított autókat.
Klasszikus magazin

6 zenemű, amely kapudrog lehet Krzysztof Pendereckihez

86 éves korában elhunyt Krzysztof Penderecki, akit kétségkívül a II. világháború utáni zeneszerzők élvonalában kell emlegetnünk. Sokan talán hallották már a nevét, de kevesebben ismerik a zenéjét – számukra ismert és kevéssé ismert, hosszabb és rövidebb művekből válogattunk.
Klasszikus hír

26 fiatal nyert állami zenei ösztöndíjat

Három állami zenei ösztöndíj biztosít szakmai előrelépési lehetőséget a pályakezdő művészek számára. A rendszeres pénzbeli támogatáson és a fellépési lehetőségeken túl az ösztöndíjak segítik a tehetséges fiatalokat pályájuk elindításában.
Klasszikus ajánló

Orvosok, rendőrök, pedagógusok tiszteletére koncertezik a járvány után a Concerto Budapest

A zenekar reméli, hogy a nyár végén, az ősz elején már múlt időben beszélhetünk a járványról. Koncertjeikre meghívják az egészségügyi dolgozókat, a rendőröket, mentősöket, pedagógusokat.