Klasszikus

Palotakerti Esték

2005.06.21. 00:00
Ajánlom
Ezen a nyáron immár harmadik alkalommal várják látogatóikat a Palotakerti Esték rendezvénysorozatának programjaival a szervezők. Kezdeményezésükkel nem titkolt céljuk volt feleleveníteni a ’60-as években méltán népszerű Károlyi-kerti koncerteket, és színes, változatos kulturális programokat kínálni a nyári estéken szórakozni vágyóknak.

Irodalmi múzeum lévén a műsor összeállításában nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több produkcióban jelen legyen az irodalom. Ezek közül is különleges előadásnak ígérkezik a Kaláka és a Szélkiáltó verskoncertje, amelyen – az évfordulóhoz kapcsolódóan – többek között József Attila verseinek megzenésítéseit hallhatjuk, valamint az Európai reneszánsz tisztelői társulat színházi előadása, amely a múzeum felkérésére készült. A kiváló programok mellett maga a helyszín is, a klasszicista Károlyi-palota hangulatos, gesztenyefákkal övezett kertje is hozzájárul a kellemes szórakozáshoz. Az előadások előtt vendégeink – tárlatvezetők kalauzolásával – megtekinthetik a Petőfi Irodalmi Múzeum kiállításait is.

A Palotakerti Esték 2005. évi előadásai
Június 26. 20 óra (esőnap: június 27.)
Az estély – a Bozsik Yvette Társulat balettelőadása
Koreográfia: Bozsik Yvette
Zene: Jean-Phillippe Heritier
Jelmez: Velich Rita
Fény: Pető József
Km.: Bozsik Yvette, Lisztóczki Hajnalka, Vati Tamás
Jegyár: 1600 Ft

Június 28. 20 óra (esőnap: június 29.)
A Muzsikás együttes és Sebestyén Márta koncertje
Jegyár: 1600 Ft

Július 1., 3, 5, 6. 20 óra (esőnapok: július 4., 7.)
Ladislav Smoček: Dr. Burke különös délutánja (kendőzött komédia) – Az Európai reneszánsz tisztelői társulat színházi előadása
Km.: Somody Kálmán (Dr. Burke), Elek Ferenc (Outĕchová asszony), Rezes Judit (Svatava, a leánya) Mészáros Béla (Tichý kolléga), Kocsis Geregly (Václav Václav)
A rendező munkatársa: Pádár Eszter
Rendező: Lengyel Ferenc
Jegyár: 1500 Ft

Július 10. 20 óra (esőnap: július 11.)
Pizzicato a palotakertben – A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok hangversenye
Vivaldi: Dárius megkoronázása – nyitány; A-dúr concertino, RV 159; G-dúr szimfónia, RV 149; D-dúr versenymű több hangszerre, RV 564; Schubert: Kis tánc-szvit, D 89; Mozart: F-dúr divertimento, K138; Strauss család: Keringő, polka és galopp
Km.: Szigeti Szilvia (hegedű), Polónyi István (brácsa), Molnár Piroska, Kaszanyitzky András (cselló)
Hangversenymester és szólista: Juniki Spartakus
Jegyár: 1800 Ft

Július 12. 20 óra (esőnap: július 17.)
Nyáresti Verskoncert – A Kaláka és a Szélkiáltó együttes műsora
Km.: Szélkiáltó: Fenyvesi Béla, Keresztény Béla, Lakner Tamás, Rozs Tamás; Kaláka: Becze Gábor, Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos, Radványi Balázs
Jegyár: 1600 Ft

Július 13. 20 óra (esőnap: július 14.)
Csákányi – Kulka
Zenei vezető: Silló István
Jegyár: 1600 Ft

Július 19. 20 óra (esőnap: július 20.)
A Hot Jazz Band koncertje
Tagjai: Bényei Tamás (trombita, bendzsó, ének, zenekarvezető), Juhász Zoltán (nagybőgő), Galbács István (dob), Bera Zsolt (harsona), Fodor László (klarinét, altszaxofon), Szili Róbert (gitár)
Jegyár: 1200 Ft

Július 24. 20 óra (esőnap: július 25.)
Az Amadinda Ütőegyüttes kocertje
Takayoshi Yoshioka: Square Dance; Rolf Wallin: Stonewave; Márta István: Babaházi történet; Thierry de Mey: Musique de Table; Tradicionális zenék; Ragtime-válogatás S.Joplin, G.H.Green és R.Norvo darabjaiból
Tagjai: Rácz Zoltán, Váczi Zoltán, Holló Aurél, Bojtos Károly,
Jegyár: 2100 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.