Klasszikus

Pályázat a Bartók Emlékház vezetésére

2013.12.05. 12:18
Ajánlom
Pályázatot írnak ki a Bartók Béla utolsó budapesti lakhelyén, a Csalán utcában működő Bartók Emlékház igazgatói posztjára. Az intézmény jelenlegi vezetője, Szirányi János megbízatása 2014. február 28-án jár le, és mint az MTI-nek elmondta, nem kíván újabb ciklusra pályázni.

A Fővárosi Közgyűlés legutóbbi ülésének napokban közzétett jegyzőkönyve szerint arról döntöttek, hogy a sikeres pályázó megbízatása öt évre fog szólni: 2014. március 1-től 2019. február 28-ig tart majd. A jelentkezőknek erre a periódusra az intézmény vezetéséről, fejlesztéséről szóló részletes szakmai programot kell benyújtaniuk.

A pályázatnak tartalmaznia kell a ház szakmai megújításának koncepcióját, be kell mutatnia egyebek között az emlékhely hazai és nemzetközi kulturális turisztikai jelentőségét erősítő terveket, hangversenyprogramjának fő irányait és az első évad részletes tervét. Ki kell dolgozni továbbá az ifjúság zenei nevelését szolgáló múzeumpedagógiai programot, valamint a bartóki életmű árnyalt és hiteles hazai és nemzetközi népszerűsítésének érdekét szolgáló elképzeléseket. A pályázónak  arról is nyilatkoznia kell, hogy elfogadja-e a közalkalmazotti jogviszony 4 hónapos próbaidejére vonatkozó előírást. A pályázókat a kinevezési, megbízási jogkör gyakorlója által létrehozott, a betöltendő munkakör feladatait érintően szakértelemmel rendelkező bizottság hallgatja meg.

A Bartók Béla Emlékház igazgatói álláshelyére beérkezett pályázatok véleményezésére Devich János professor emeritust, a Zeneakadémia rektori tanácsadóját, az előadóművészeti törvény alapján felállított zeneművészeti bizottság elnökét, Vikárius Lászlót, az MTA Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézet Bartók Archívumának vezetőjét, Vásárhelyi Gábort, Bartók Béla jogörökösét, Gerenday Ágnest, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Művészeti Főosztályának zeneművészeti szakreferensét, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - KÓTA elnökségi tagját, Ember Csabát, a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségének elnökét, a balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Művészeti Iskola igazgatóját, Gőz Lászlót, a Budapest Music Center igazgatóját és a Bartók Béla Emlékház Közalkalmazotti Tanácsának egy delegáltját kérik fel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.