Klasszikus

Pannonia Cantat

2006.06.10. 00:00
Ajánlom
Több mint ezer fiatalt várnak a II. Pannonia Cantat Junior Nemzetközi Kórusfesztiválra június 25. és július 4. között Kaposváron. A rendezvény egyik műhelyét idén Bartók Béla művészetének szentelik a jubileumi év alkalmából.

A fesztivál célja, hogy a fiatalok – neves előadók és karvezetők segítségével – megismerkedjenek az egyetemes kórusirodalom remekműveivel, találkozzanak Európa különböző nemzeteihez tartozó gyermekekkel és kórusmunkájával, valamint hogy a közös éneklés, a kirándulások, népművészeti foglalkozások során látásmódjuk gazdagodjon, ízlésük finomodjon.

A fesztiválon – az európai fesztiválok gyakorlatához igazodva – négy műhelyben folyik majd a munka; egy-egy 50-80 énekesből álló műhely egy nagylélegzetű művel vagy ciklussal ismerkedik meg a tíz nap során. A gyermek- és leánykarok műhelyét Thész Gabriella, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya, a gyermekkarokét Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya, az ifjúsági vegyeskarokét Nagy Ernő, a Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziumának karnagy-tanára, a gyermek- és ifjúsági kórusokét pedig Arthur Robson (Anglia), a University of Chichester irányítja majd.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.