Klasszikus

Pannonia Cantat

2006.06.10. 00:00
Ajánlom
Több mint ezer fiatalt várnak a II. Pannonia Cantat Junior Nemzetközi Kórusfesztiválra június 25. és július 4. között Kaposváron. A rendezvény egyik műhelyét idén Bartók Béla művészetének szentelik a jubileumi év alkalmából.

A fesztivál célja, hogy a fiatalok – neves előadók és karvezetők segítségével – megismerkedjenek az egyetemes kórusirodalom remekműveivel, találkozzanak Európa különböző nemzeteihez tartozó gyermekekkel és kórusmunkájával, valamint hogy a közös éneklés, a kirándulások, népművészeti foglalkozások során látásmódjuk gazdagodjon, ízlésük finomodjon.

A fesztiválon – az európai fesztiválok gyakorlatához igazodva – négy műhelyben folyik majd a munka; egy-egy 50-80 énekesből álló műhely egy nagylélegzetű művel vagy ciklussal ismerkedik meg a tíz nap során. A gyermek- és leánykarok műhelyét Thész Gabriella, a Magyar Rádió Gyermekkórusának vezető karnagya, a gyermekkarokét Erdélyi Ágnes, Veszprém Város Vegyeskarának karnagya, az ifjúsági vegyeskarokét Nagy Ernő, a Ciszterci Rend Pécsi Nagy Lajos Gimnáziumának karnagy-tanára, a gyermek- és ifjúsági kórusokét pedig Arthur Robson (Anglia), a University of Chichester irányítja majd.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,
Színház

Koronavírusban halt meg Böröndi Tamás

A Vidám Színpad 65 éves igazgatójának nem volt alapbetegsége - tudta meg a Blikk.
Jazz/World

Debussy a klasszikus címkéje nélkül

Megjelent Harcsa Veronika, Razvaljajeva Anasztázia és Fenyvesi Márton első közös lemeze, amelyen Debussy-dalok hallhatók modern és izgalmas köntösben, úgy, ahogy még biztosan nem találkoztunk velük. Hiányzik az a hang, amit ez a megjelenés képvisel.
Vizuál

Spilák Klára rövidfilmes alakítását díjazták New Yorkban

A magyar színésznőt az SZFE hallgatójának, Rosanics Patrik diplomamunkájában nyújtott alakításáért díjazták.
Plusz

Black Friday helyett válaszd a fenntartható életet!

Fogyasztás helyett boldogság, pénz helyett élet! Ezt üzenik ismert művészek, köztük Vecsei H. Miklós, Pokorny Lia és Kollár-Klemencz László.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.
Klasszikus ajánló

Rendkívüli csodagyerekek a Virtuózok új évadában

Öt ország legjobbjai gyűltek össze a komolyzenei tehetségkutatóban. A nemzetközi műsorfolyam november 27-től látható minden péntek este 20.30-kor a Duna tévé műsorán.
Klasszikus ajánló

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home műsora

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home közvetítéssorozat: szerdán Mario Biondi baritont, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekart, vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adventi koncertjét hallhatja a közönség.
Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.