Klasszikus

Pavarotti búcsúzik a magyar közönségtől

2004.04.08. 00:00
Ajánlom
A világ leghíresebb tenoristái közül Placido Domingo és Jose Cura az elmúlt két esztendőben már elkápráztatta a hazai közönséget. Április 27-én a Budapest Sportarénában Luciano Pavarotti lép a hazai közönség elé. Az eseményt némi szomorúsággal kiséri az, hogy Magyarországon utoljára lesz hallható az olasz tenorkirály.

A koncerten Pavarotti operarészleteket énekel, nápolyi és spanyol dalokat ad elő Carmela Remigio, valamint hazai operaénekesek közreműködésével. A Failoni Szimfonikus Zenekart Ács János, a Három Tenor koncertek egyik dirigense vezényli majd. A testes, mosolygós, mindig kis fehér kendőt szorongató művész a világhírű Három Tenor tagjaként elévülhetetlen érdemeket szerzett az opera- és dalirodalom remekeinek mind szélesebb körű megszerettetésében. Így aztán nem csak az operarajongók várják majd Pavarottit.

A csodálatos hang tulajdonosának népszerűsége lenyűgöző hivatásszeretetéből származtatható. "Luciano nem fél az érzelmek kimutatásától, amit ékesen bizonyít a hangja, és kapcsolatteremtő készsége a közönséggel. Jól tudja, rajongóinak köszönheti mindazt, amit elért és egyetlen alkalmat sem mulasztana el, hogy meghálálja az iránta tanúsított önzetlen érdeklődést. Bármilyen holtfáradt az előadások végén, nem megy el a színházból anélkül, hogy ne üdvözölné rajongóit, rendszerint néhány órát még marad, autogramokat osztogat, elbeszélget a művészbejáró előtt tolongó emberekkel. Luciano mindenkivel egyformán viselkedik, ezért szeretik őt az emberek. Nem akar másnak látszani, mint amilyen" - írja felesége, Auda Pavarotti Az élet Lucianóval című könyvében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

A londoni és a New York-i operaház is kirúgta Vittorio Grigolót

„Helytelen és agresszív viselkedése miatt” megválik Vittorio Grigolo olasz tenortól a londoni Royal Opera House és a New York-i Metropolitan Opera.
Színház

Petíció indult és tüntetést szerveznek a kulturális élet totális átszervezése ellen

Teljesen ellehetetlenítené a függetlenek működését, de a kőszínházak műsorpolitikáját is felülről irányítaná a kormány egy új törvényjavaslat szerint. Ennek megakadályozására szerveznek december 9-én tüntetést a fővárosi kőszínházak – emellett petíció is indult a törvényjavaslat elfogadása ellen. FRISSÍTVE
Plusz

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Vizuál

Online elérhető magyar filmek (nem csak) külföldieknek

Mindig is meg akartad mutatni a külföldi ismerőseidnek, hogy miért jók a hazai mozifilmek? Itt a lehetőség!
Színház

Újszínházi zaklatási ügyről ír a HVG

A lap úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklathatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bónis Ferenc zenetörténész

Kodály Zoltán és Szabolcsi Bence egykori tanítványa 87 éves volt.
Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.
Klasszikus gyász

Elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész

Életének 96. évében elhunyt Meizl Ferenc klarinétművész, a Zeneakadémia nyugalmazott tanszékvezető tanára, Bácsbokod díszpolgára.
Klasszikus hír

Kelemen Gáspár nyerte az Országos Koncz János Hegedűversenyt

Kelemen Gáspár nyerte a XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny nagydíját, a megmérettetést november 29. és december 1. között rendezték Szombathelyen.