Klasszikus

Példa nélkül álló felsőoktatási együttműködés

2006.11.21. 00:00
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola a mai napon konzorciumi szerződést írt alá. A szellemében megújuló Zeneakadémia és a méltán népszerű képzéseiről ismert Kodolányi János Főiskola együttműködése egyedülálló a felsőoktatási intézmények körében.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a Kodolányi János Főiskola konzorciumi szerződése értelmében a két intézmény a jövőben támogatja egymás szakmai tevékenységét mind a hazai, mind az európai és globális felsőoktatás térségében. Az együttműködés részeként a Zeneakadémián a 2007/2008-as tanévben zenei menedzserképzés indul, melynek nem zenei tantárgyait a Kodolányi János Főiskola oktatja majd a szak hallgatóinak. A közös szakmai programok részeként a Kodolányi János Főiskola jazz előadóművész alapszintű (bachelor) oktatás elindítását tervezi, melynek folytatásaként a Master fokozatú képzést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem biztosítja.

A két intézmény ezen felül közös tudományos tevékenység indításáról, valamint közös felnőttképzési programok kidolgozásáról és működtetéséről állapodott meg. Az együttműködés fontos részét képezi továbbá a két intézmény külföldi projektekben való közös indulása is.

„Bízom abban, hogy ez a példaértékű együttműködés sok leendő hallgató számára jelent majd új és piacképes elhelyezkedési lehetőséget a jövőben.” – fejtette ki Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. „Úgy gondolom, a mai napon aláírt szerződés mérföldkő lehet mindkét intézmény érdekében.” – tette hozzá dr. Szabó Péter, a Kodolányi János Főiskola rektora a szerződés aláírásakor.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.