Klasszikus

Péntektől Tiszadobi Zongorafesztivál

2010.08.05. 11:18
Ajánlom
A Loire-völgyi kastélyokat idéző Andrássy-kastélyban már évek óta rendszeres vendégek a magyar és külföldi zongoraművészek. Idén augusztus 6. és 8. között érkeznek a tettek helyszínére.

A nyári hónapokban azonban nem pihenni érkeznek a pianisták, hanem a Zongora Ünnepére készülődnek Keleten. Idén Kocsis Zoltán, Szokolay Balázs, Nicolas Namoradze és természetesen a házigazda, Hauser Adrienne gondoskodik arról, hogy a festői szépségű környezetre ne csak vizuális élményként emlékezzünk. A hallható tartományt ezúttal a kétszáz éve született Frédéric Chopin művei töltik ki, de sor kerül Liszt, Schumann és Beethoven darabjainak előadására is.

A koncertprogramról sokáig csak ennyit tudhattunk, hiszen a fesztivál különlegessége, hogy a művészek az utolsó pillanatban választhatják meg műsorukat. "A sok érdeklődés dacára azért nem hirdetjük meg a programokat, mert ez koncepció, a művész akkor játszik jól, ha a diszpozíciója szerint választja meg az aktuális repertoárt. Sokan azt mondják, hogy ez nem jó, mert nem lehet tudni, mire vesz az ember jegyet. De kérdezem én: ha a kedvelt előadó Mozart A-dúr szonátáját játssza, vesznek rá jegyet, ha a B-dúrt, akkor nem? Természetesen előfordul, hogy a művészek nem változtatnak a meghirdetett programon, de alapvetően mégis szívesen élnek ezzel a szabadsággal, és szerintem ez így van jól." - nyilatkozta Hauser Adrienne egy korábbi interjújában.

Mint minden szabadtér koncerten, itt is előfordulhatnak szúnyogok, ezért érdemes e rovarok ellen bevethető krémekkel, továbbá meleg takaróval felszerelkezve érkezni, hogy a bőrünkön csak a zene kellemes bizsergésének érzete maradjon.

tiszadobi-zongorafesztival.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.