Klasszikus

Pincekoncertek - Dinyés Dániellel

2007.02.22. 00:00
Ajánlom
A Pinceszínház egy rendhagyó komolyzenei koncertsorozatot indít útjára. A speciális koncertek igazi zenei csemegét és kikapcsolódást ígérnek mindazoknak, akik egy délutáni kávét vagy teát szívesen fogyasztanak el Mozart vagy Schumann "társaságában".

A tíz részesre tervezett sorozat első koncertje Schumann Rückert verseire írott dalciklusát mutatja be, a továbbiak pedig Mozart: Figaró házassága című operájába avatják be a nézőket egy-egy órás részletekben. A koncertek házigazdája Dinyés Dániel zeneszerző. Hasonlóan Bernstein elemző-beavató koncertjeihez, Dinyés Dániel is közvetlen stílusban, a nézőkkel beszélgetve szórakoztatóan elemez, ismerteti a zeneművek keletkezésének hátterét vagy éppen korabeli "pletykákat" árul el a szerzőkről. A koncerteken kamarazenekar és fiatal, tehetséges operaénekeseink lesznek segítségére: Kolonits Klára, Herczenik Anna, Hámori Szabolcs, Kálmán László és Cseh Antal.

Február 24-én Schumann 1849-ben Rückert verseire komponált dal-kvartettje hangzik el, a Minnespiel, op. 101, február 25-étől hat koncerten át Mozart: Figaró házassága című opera kerül az elemző bemutatás fókuszába. Ez a hiánypótló sorozat sok humorral és ragyogó muzsika segítségével vezeti be a nézőket az operajátszás történetébe és bizonyítja be Mozartról, hogy nem csak zseniális zeneszerző, de nagyszerű rendező és dramaturg is volt.

(2007. február 24. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Schumann: Minnespiel, op. 101; km.: Kolonits Klára, Herczenik Anna (szoprán), Kálmán László (tenor), Hámori Szabolcs (basszus), előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel

2007. február 25. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Mozart: Figaró házassága; km.: Cseh Antal (Figaró), Herczenik Anna (Susanna); előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Tánc

„Ha valaki harisnyában is férfi tud maradni, az igazán férfi”

Balázsi Gergő Ármin, a Magyar Nemzeti Balett szólistája kapta a Tánc Világnapján Az évad legjobb férfi balettművésze-díjat. Ennek apropóján kérdeztük őt hivatásról, szerepálmokról, stresszkezelésről.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.