Klasszikus

Pincekoncertek - Dinyés Dániellel

2007.02.22. 00:00
Ajánlom
A Pinceszínház egy rendhagyó komolyzenei koncertsorozatot indít útjára. A speciális koncertek igazi zenei csemegét és kikapcsolódást ígérnek mindazoknak, akik egy délutáni kávét vagy teát szívesen fogyasztanak el Mozart vagy Schumann "társaságában".

A tíz részesre tervezett sorozat első koncertje Schumann Rückert verseire írott dalciklusát mutatja be, a továbbiak pedig Mozart: Figaró házassága című operájába avatják be a nézőket egy-egy órás részletekben. A koncertek házigazdája Dinyés Dániel zeneszerző. Hasonlóan Bernstein elemző-beavató koncertjeihez, Dinyés Dániel is közvetlen stílusban, a nézőkkel beszélgetve szórakoztatóan elemez, ismerteti a zeneművek keletkezésének hátterét vagy éppen korabeli "pletykákat" árul el a szerzőkről. A koncerteken kamarazenekar és fiatal, tehetséges operaénekeseink lesznek segítségére: Kolonits Klára, Herczenik Anna, Hámori Szabolcs, Kálmán László és Cseh Antal.

Február 24-én Schumann 1849-ben Rückert verseire komponált dal-kvartettje hangzik el, a Minnespiel, op. 101, február 25-étől hat koncerten át Mozart: Figaró házassága című opera kerül az elemző bemutatás fókuszába. Ez a hiánypótló sorozat sok humorral és ragyogó muzsika segítségével vezeti be a nézőket az operajátszás történetébe és bizonyítja be Mozartról, hogy nem csak zseniális zeneszerző, de nagyszerű rendező és dramaturg is volt.

(2007. február 24. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Schumann: Minnespiel, op. 101; km.: Kolonits Klára, Herczenik Anna (szoprán), Kálmán László (tenor), Hámori Szabolcs (basszus), előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel

2007. február 25. 15:00 Pinceszínház (Budapest) - Pincekoncertek - Dinyés Dániellel; Mozart: Figaró házassága; km.: Cseh Antal (Figaró), Herczenik Anna (Susanna); előad és zongorán kísér: Dinyés Dániel)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.