Klasszikus

Playbackelő szimfonikusok

2008.08.29. 00:00
Ajánlom
A pekingi olimpia nyitóünnepségén éneklő kislányról néhány nap múlva kiderült, más felvételére tátogott. A teljes Sydney Szimfonikus Zenekarnál nyolc év után derült csak ki, a 2000-es játékok során valójában ők sem csaptak a húrok közé, sőt, az egyik felvétel a konkurens Melbourne-i Szimfonikusok előadásában szólt.

A világ megrökönyödve vette tudomásul, hogy a Kínai Népköztársaság képviseletében a hétéves Jang Peiji csak a hangjával lehetett jelen az idei Olimpia megnyitóján, az ünnepségen a kilencéves, és hivatalosan bájosabb Lin Miaoke látszott. A héten viszont Libby Christie, a legnagyobb ausztrál zenekar ügyvezető igazgatója is bevallotta, a Sydney-i Nyári Játékok nyitógálájának a szervezői szintén a tökéletességre törekedtek, így semmit sem bíztak a véletlenre: a több millió néző egy teljes szimfonikus együttest láthatott playbackelni. Ráadásul, mivel a felvétel elkészítésére nem volt elég idejük, a hanganyag egy részét a rivális melbourniekre bízták. Christie hozzátette, nem gyakori, de nem is példátlan a megoldás: Sydney szimfonikusai 2003-ban a Rugby Világbajnokságon is felvételről játszottak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.