Klasszikus

Plein Art - Óránként nyíló képzőművészeti tárlatok a Ráday Kultuccában

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Hatodik alkalommal rendezi meg az Erlin Galéria a Plein-Art Kortárs Művészeti Fesztivált 2004. május 14-16. között. A Fesztivál a hagyományteremtés szándékával született azért, hogy a kortárs képzőművészeti kiállítások számának örvendetes növekedése és népszerűsítése mellett a látogatók, a műélvezők körét is bővítse. A kortárs képzőművészet befogadását segíti azáltal, hogy a magyar képzőművészetet a társművészetekkel együtt vonultatja fel.

Az immár hatodik éve megrendezendő fesztivál kiállítóinak száma évről-évre bővül, és egyre több társművészet kapcsolódik be a kortárs művészeti programsorozatba. A Ráday utca hagyományos kortárs művészeti fesztiválja egy rendhagyó májusi hétvégére vár minden érdeklődőt. A háromnapos szabadtéri fesztivál valódi multikulturális találkozóhellyé varázsolja az utca kávézóit, éttermeit és galériáit. Az óránként nyíló különleges tárlatokat élő zenei aláfestések, perfomance-ok, koncertek, Fesztivál Híradó és irodalmi kerekasztal kíséri. A rendezvény idei kiemelt vendége Hollandia, fővédnöke pedig a Holland Királyság Nagykövetségének kulturális- és sajtóattaséja, Klaus de Rijk.

Az összművészeti programkínálat többek között olyan különlegességeket rejt magában, mint az utca felett nyíló szabadtéri művész zászlótárlat, az úttestet elfedő csoportos szoborkiállítás, művészeti folyóiratestek, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeinek vetítése. Ezen a májusi hétvégén 20 kortárs kiállítás lesz látható péntek délután 16 órától vasárnap este 19 óráig, összesen 22 helyszínen.

A kiállítások mellett a zeneszeretők többek között a Marschall Kvintett, a Tudósok, az Ágoston Trió, Bakó Levente (trombita), Bujtor Balázs (hegedű), Jakab Ágnes (oboa), Tarkó Tamás (trombita), az Afro Magic Band, a Bacchus Kamarakórus, Káip Róbert (harsona), Kathy Horváth Lajos (hegedű) és a Kiss Erzsi Zene koncertjeit hallgathatják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.