Klasszikus

Plein Art - Óránként nyíló képzőművészeti tárlatok a Ráday Kultuccában

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Hatodik alkalommal rendezi meg az Erlin Galéria a Plein-Art Kortárs Művészeti Fesztivált 2004. május 14-16. között. A Fesztivál a hagyományteremtés szándékával született azért, hogy a kortárs képzőművészeti kiállítások számának örvendetes növekedése és népszerűsítése mellett a látogatók, a műélvezők körét is bővítse. A kortárs képzőművészet befogadását segíti azáltal, hogy a magyar képzőművészetet a társművészetekkel együtt vonultatja fel.

Az immár hatodik éve megrendezendő fesztivál kiállítóinak száma évről-évre bővül, és egyre több társművészet kapcsolódik be a kortárs művészeti programsorozatba. A Ráday utca hagyományos kortárs művészeti fesztiválja egy rendhagyó májusi hétvégére vár minden érdeklődőt. A háromnapos szabadtéri fesztivál valódi multikulturális találkozóhellyé varázsolja az utca kávézóit, éttermeit és galériáit. Az óránként nyíló különleges tárlatokat élő zenei aláfestések, perfomance-ok, koncertek, Fesztivál Híradó és irodalmi kerekasztal kíséri. A rendezvény idei kiemelt vendége Hollandia, fővédnöke pedig a Holland Királyság Nagykövetségének kulturális- és sajtóattaséja, Klaus de Rijk.

Az összművészeti programkínálat többek között olyan különlegességeket rejt magában, mint az utca felett nyíló szabadtéri művész zászlótárlat, az úttestet elfedő csoportos szoborkiállítás, művészeti folyóiratestek, valamint a Színház és Filmművészeti Egyetem vizsgafilmjeinek vetítése. Ezen a májusi hétvégén 20 kortárs kiállítás lesz látható péntek délután 16 órától vasárnap este 19 óráig, összesen 22 helyszínen.

A kiállítások mellett a zeneszeretők többek között a Marschall Kvintett, a Tudósok, az Ágoston Trió, Bakó Levente (trombita), Bujtor Balázs (hegedű), Jakab Ágnes (oboa), Tarkó Tamás (trombita), az Afro Magic Band, a Bacchus Kamarakórus, Káip Róbert (harsona), Kathy Horváth Lajos (hegedű) és a Kiss Erzsi Zene koncertjeit hallgathatják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!