Klasszikus

Producerek: új zenés szatíra a Madách Színházban

2005.09.13. 00:00
Ajánlom
A Madách Színház az idei színházi évad dobásának Mel Brooks és Thomas Meehan: Producerek című musicaljének bemutatását szánja 2006 júniusában. Brooks 1968-as Gene Wilder és Zero Mostel főszereplésével játszott filmje alapján készített zenés színpadi változatot a Producerekből, melyet 2001-ben mutattak be a Broadway-n tavaly pedig londoni West End-en volt a premierje.

Nálunk Szirtes Tamás rendezi az Erzsébet körúton. A Madách Színház igazgatója a tegnapi sajtóbeszélgetésen elmondta, Brooks és Meehan musicalje egy ironikus maró szatíra a színházi világról. A direktor lapunk kérdésére megjegyezte, hogy az új darab esetében nem hirdettek meghallgatást a színészek körében, hiszen Az Operaház fantomja és a Volt egyszer egy csapat című Webber-musicalek kapcsán kilalakult a színház körül egyfajta művészi holdudvar és erre nyugodtan támaszkodhattak. Egyes szerepeknél Szirtes úgynevezett négyszemközti meghallgatást tartott, más esetben pedig úgymond szűkkörű meghívásos meghallgatás előzte meg a szereposztásról való döntést. Emellett Szirtes hangsúlyozta, hogy sikerült ismert, kiváló színészeket megnyerni a bemutatóhoz. A Producereket hármas szereposztásban játsszák majd, a főszerepet Gálvölgyi János, Haumann Péter és Szerednyey Béla alakítja majd. A fiatalokat többek közt Nagy Sándor, Sándor Dávid, Szente Vajk, Gallusz Nikolett, Ladinek Judit és Oroszlán Szonja képviseli. Tizenöt év után újra játszik a Madách-ban zenés darabban Paudits Béla, aki az elmúlt évadban egy sikeres önálló esttel tért vissza a színházhoz. Újdonságnak számít viszont, hogy a Producerekben Alföldi Róbert is elvállalt egy szerepet. A darab szövegét Galambos Attila fordítja, a koreográfus Tihanyi Ákos, a jelmezeket Vágó Nelly tervezi, a zenei vezető Kocsák Tibor lesz, a díszlettervező pedig Kentaur.

A Madách két prózai bemutatót is tervez a stúdióban Shakespeare Hamletjét Kerényi Imre rendezi, T.S. Eliot Koktél hatkor című tragikomédiáját pedig Ács János viszi színre. A Tolnay Szalonban Színészünnep címmel indul új sorozat, melyben nagyrészt önálló estek kapnak helyet, elsőként Hűvösvölgyi Ildikó és Cseke Péter estje látható majd októberben.

A Madách egyébként az évadban kilencven estén a prózai repertoárjának egy részét a Vidám Színpadon játssza.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Klasszikus

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.
Klasszikus ajánló

Virtuóz fiatalokkal ad koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar február 26-án. A szólisták közül a legfiatalabb 11 éves, mindannyiukat számos díjjal ismerték már el, és van köztük, aki a világhírű Carnegie Hallban is fellépett.
Klasszikus ajánló

Feltörekvő magyar karmester a Müpa színpadán

A közelmúltban rangos karmesterversenyt nyert Hontvári Gábor, aki most a Nemzeti Filharmonikusokat vezényli február 25-én a Müpában. Az online esemény igazi zenei csemegének ígérkezik.
Klasszikus gyász

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.