Klasszikus

Profik és műkedvelők egy koncerten

2004.11.17. 00:00
Ajánlom
A Magyar Virtuózok Kamarazenekar és a Műegyetemi Szimfonikus Zenekar közös bérletének utolsó idei előadására kerül sor november 18-án este a Zeneakadémián. A sorozat (Postás Bérlet 5) érdekessége, hogy a Virtuózok nem önállóan, hanem a műkedvelő tagokból álló Műegyetemi Zenekarba beülve, közösen adnak elő nagyzenekari műveket.

Mindkét együttes nyert ezzel az együttműködéssel: a műkedvelő muzsikusoknak hatalmas lendületet, inspirációt adott a kiemelkedő képességű hivatásos zenészek jelenléte, a Virtuózok pedig olyan művek előadásában vehettek részt, amelyeket önmagukban nem tudnának megszólaltatni. A közönség sokszínű muzsikát élvezhetett, mivel a koncertek első felében Szenthelyi Miklós és művésztársai előadásában kamaraművek hangzottak el.

A zárókoncert műsorán Brahms művek szerepelnek: Jandó Jenő és Faludi Judit közreműködésével a d-moll szonáta és a C-dúr trió, valamint az I. szimfónia csendül fel. Az est karmestere az Operaház fiatal művésze, a Műegyetemi Zenekar karmestere, Köteles Géza lesz. Aki erre a koncertre már nem tud bejutni, az az együttesek Vivaldi- és Johann Strauss-műveket tartalmazó ráadáskoncertjét hallgathatja meg a Fővárosi Nagycirkuszban december 20-án.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.
Plusz

Hogyan tűnik le a hedonista művész mítosza?

A művész alkoholista és drogfüggő típusa halványodni látszik, helyettük már aszkéta művészeket csodáljuk, akik naponta 10-12 órát is képesek dolgozni. Miért?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.