Klasszikus

Pünkösd az MR Gyermekkórussal

2014.05.23. 16:16
Ajánlom
A kórus évadjának legjelentősebb hangversenyére május 25-én 16 órától kerül sor a Zeneakadémia Nagytermében. A koncerten az év során elsajátított művekkel lép fel a gyermekkar mindhárom együttese.

Az MR Gyermekkórus szakmailag igen gazdag és színes évadot tudhat maga mögött. Ebben a szezonban a kórus tagjai szerepeltek együtt az MR Szimfonikusokkal és az MR Kórussal, felléptek a világklasszis karmesterrel Kobajasi Kenichiróval, adtak önálló koncerteket a Művészetek Palotájában és a Zeneakadémián, illetve egy erdélyi koncertkörúton is részt vettek. A Magyar Rádió Márványtermében közös hangversenyt adtak egy japán gyermekkarral, melyet a Bartók Rádió is megörökített. Mostani koncertjük nevezhető "Best off" fellépésnek is, hiszen az évad során elsajátított művekkel, és produkciókkal készülnek. Szűcs Beáta vezetésével a legfiatalabbakból alakult Picurkák kórusa két Szőnyi Erzsébet feldolgozást mutat be, a Palánták formációja pedig 20. századi magyar szerzők műveiből válogat.

A hangversenyen a Nagykórus Kabdebó Sándor vezényletével reneszánsz és romantikus műveket énekel, emellett pedig Szőnyi Erzsébet kórusművel tiszteleg a nemrég kilencvenedik születésnapját ünneplő szerző előtt, de Beischer-Matyó, Karai, Kocsár és Pertis művek is elhangzanak majd. Dr. Matos László vezényletével Zombola Péter: Jubilate Deo című kórusművének ősbemutatójára is sor kerül, illetve az MR szimfonikusokból alakult kamaraegyüttes közreműködésével felcsendül a ritkán előadott Bartók-ciklus, a Hét egynemű kar kiszenekari kísérettel. A kórus az évadban közreműködik még a Kodály Zoltán Ének-zenei Általános Iskola, Gimnázium és Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 60 éves jubileumi hangversenyén.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.