Klasszikus

Pünkösdi koncert a Virtuózokkal

2012.05.21. 15:04
Ajánlom
A Magyar Virtuózok Kamarazenekar Bán István orgonaművész közreműködésével ad koncertet a Budavári Evangélikus templomban május 26-án.

Szenthelyi Miklós együttese még 2011 áprilisában kezdte el hangversenysorozatát a Nagyboldogasszony templomban és azóta is folyamatosan jelentős helyet foglal el a várnegyed kulturális palettáján. A Virtuózok már számtalan magas színvonalú előadással ajándékozta meg a zenebarátokat a "hegyen épült város" patinás történelmi koncerthelyszínein és nem lesz ez másképp Pünkösd hétvégéjén sem. Az este nyolc órakor kezdődő koncert műsora igényes válogatás a klasszikus repertoár gyöngyszemeiből, a Kossuth-díjas hegedűművész irányításával többek között Vivaldi, Bach, Händel és Mozart művei fognak felcsendülni. Házigazdaként és egyben az est vendégművészeként a templom kántora, Bán István orgonaművész működik közre az előadáson. A hangszerek királynőjének avatott megszólaltatója a Bécsi Zeneművészeti Egyetemen diplomázott, szólistaként és karmesterként is sokat foglalkoztatott előadóművész, vendégszerepelt már Európa szinte minden országában, valamint a Távol-Kelet számos városában. Szenthelyi Miklós három tanítványát - Onodi Rajmund, Makó Brigitta és Makó Tünde személyében - is meghívta a koncertre kamarapartnernek.

Az együttes klasszikus koncertjei a Várnegyedben egész évben, havi rendszerességgel kerülnek megrendezésre. A pünkösdi előadást követően Szent Iván napjának előestéjén, június 23-án hallhatja a közönség a kamarazenekart a Budavári Evangélikus templomban. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar előadásaira jegyek minden nagyobb fővárosi szálloda recepcióján, az ismert jegyirodákban, az interneten és a helyszínen is válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Klasszikus

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hollywood

Gustavo Dudamel csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán

Ráadásul John Williams azt mondta rá, hogy egy géniusz.
Klasszikus galéria

Ismerd meg a fényképészt, aki utánozhatatlan fotókat készít klasszikus zenészekről

Vízben ázó cselló, fegyverként használt fagottok, a térben eltévedt vonósnégyes. Nikolaj Lund fotóművészete minden, csak nem unalmas.
Klasszikus hír

Ők kaptak KÓTA-díjat idén

Erdei Péter, Szabó Dénes és Fekete Gyula is KÓTA-díjat kapott. Mutatjuk a teljes listát!
Klasszikus hír

Lajtha-díjjal tüntették ki Balog József zongoraművészt

Balog József zongoraművész vehette át a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját a magyar kultúra napján Budapesten, a Bartók Rádió Lajtha-emlékkoncertjén.
Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.