Klasszikus

Pusztai Antal gitárkoncertje Óbudán

2016.11.21. 13:13
Ajánlom
Az Óbudai Társaskör Gitármuzsika sorozatának novemberi vendége Pusztai Antal lesz.

Sor, Tarrega, Frederic Hand, Egberto Gismonti és Tommy Emanuel művei mellett saját szerzeményt is játszik Pusztai Antal november 28-án az Óbudai Társaskörben adott koncertjén. Roth Ede sorozatának aktuális vendége nemcsak a klasszikus, de a jazzgitár világában is járatos. Számos koncertet adott Európától kezdve Dél-Koreán át Kolumbiáig.

Pusztai Antal élete első gitárleckéit Pannonhalmán, édesapjától kapta. Később Frankfurt am Mainban Stephen Wernertől, majd a bécsi Városi Konzervatóriumban Prof. Inge Sholl-Kremmeltől tanult. Magyarországon Roth Ede, Folk Iván és Reményi Attila tanítványa volt. A Bécsi Zeneművészeti Egyetem hallgatójaként Alvaro Pierri művészcsoportjába járt.

Részletes program:

Gitármuzsika Óbudán – Pusztai Antal koncertje

2016. november 27., 19:00, Nagyterem

Belépőjegy egységesen: 1500 Ft

Jegyek kaphatók a Jegymester.hu-n.

Társrendező: Üveghang Bt.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Zenés színház

„Maradj otthon, hallgass zenét” – Dalposta Kolonits Klárától és Dinyés Dánieltől

Az operavilág meghatározó művészházaspárja, Kolonits Klára énekesnő és Dinyés Dániel karmester dalpostát indított a közösségi médiában, mert a zene nem némulhat el világjárvány idején sem. A mai epizódot nálunk, a Fidelio olvasói is meghallgathatják.
Klasszikus

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus playlist

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus hír

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Klasszikus videó

Így dolgozik otthonról egy szimfonikus zenekar

A Rotterdami Filharmonikusok otthonról dolgoznak, és az internet segítségével adják elő együtt Beethoven IX. szimfóniáját.
Klasszikus interjú

Rohmann Ditta: Úgy teszünk, mintha normális életet élnénk

A Művészi szabadság című sorozatban Rohmann Ditta csellóművészt is megkérdeztük, mivel tölti az időt a járványhelyzet alatt. Természetesen ő sem unatkozik, sőt, hangfelvételt is küldött nekünk.