Klasszikus

Pusztamámor: a Bor és a Zene napjai

2003.08.29. 00:00
Ajánlom
Krajcsovics János fogadótulajdonos, a rendezvény házigazdája és Fellegi Balázs operaénekes, a rendezvény művészeti vezetője ötlete nyomán kerül megrendezésre a „Pusztamámor” elnevezésű ötnapos program, amelynek célja, hogy a nagyközönséget annak a pillanatnak tegye részesévé, amelyben a minőségi borkultúra találkozóra hívja Magyarország páratlanul sokszínű, tehetségben bővelkedő zenei világát.

A helyszín mindehhez a Budapesttől 20 kilométernyire, az Etyeki-dombság lankáinak festői környezetében található pusztazámori kastély, amelynek nagy stiláris műgonddal felújított termei mellett a gyönyörű kastélypark szolgál a koncertek, előadások helyszínéül. A programsorozat másik nélkülözhetetlen részét képezik az itt felvonuló, a magyar borászat csúcsát képviselő pincészetek, amelyek az aktuális programokra való ráhangolódással állítják össze napi borkínálatukat, az asztali boroktól egészen a különleges ritkaságokig.

A délutánokat az örömzenélés jellemzi, a muzsikálást műfaj virtuóz szólista-képviselői kezdik, esténként a parkban a hazai etno-, világ-, popzenei spektrum legjelesebbjei lépnek fel (Budapest Klezmer Band, Besh o Drom, Eclectic Gipsy Band, Hot Jazz Band), majd a kastélyteremben – éjfél körül, gyertyafénynél – egy-egy klasszikus kamarazenei koncert vagy jazzelőadás hallható. A rendezvénysorozat színességét tovább fokozza két színházi esemény: a teraszon előadásra kerülő örökzöld barokk opera (Pergolesi: Úrhatnám Szolgáló) historikus hangszerek kíséretében, valamint a friss Jászai-díjas Pintér Béla társulatának az elmúlt évadban nagy sikerrel játszott darabja, a Parasztopera szabadtéri változata. A program másik különleges színfoltját az éjszakai némafilm-vetítések jelentik a park ősfái alatt (a Magyar Filmarchívum jóvoltából) mozizongorista közreműködésével.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.