Klasszikus

Rajzverseny és kiállítások az Erkel Színházban

2003.10.20. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Színház ismét rajzversenyt hirdet Varázsceruza címmel, amelyen a gyermekek színházi élményeik alapján készült képekkel vehetnek részt négy korcsoportban: 3-6 évesek, 6-10 évesek, 10-14 évesek és 14-18 évesek.

Az alkotások szabadon választott technikával, A/3-as vagy A/4-es méretben készülhetnek. Az elkészült műveket az Operaház és az Erkel Színház előcsarnokában elhelyezett dobozokba lehet bedobni, postán pedig az Erkel Színház, 1081 Budapest, Köztársaság tér 30. címre küldhetők el 2003. december 31-ig. A rajzok hátoldalán feltétlenül szerepelnie kell a következő adatoknak: a kép címe, az alkotó neve, életkora, lakcíme, telefonszáma, valamint operalátogatásának időpontja vagy bérletének neve.

A beérkezett alkotásokat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek tagjai Csavlek Etelka magánénekesnő, keramikusművész, Velich Rita, az Operaház vezető jelmeztervezője és Bíró Gábor festőművész. A nyerteseket postán értesítik, akik 2004. január 30-án, 11 órakor, a Pomádé király új ruhája című előadáson vehetik át nyereményeiket ünnepélyes díjátadás keretében. A díjazott alkotásokból kiállítást rendeznek a színház előcsarnokában.

Addig is az érdeklődők az Erkel Színház előcsarnokában egy Erkel Ferenc-emlékkiállítást, valamint Velich Rita Norma jelmezterveiből készült tárlatát tekinthetik meg. Megújult az Erkel színházi művész-arcképcsarnok is: a látogatók a dalszínház Kossuth-díjasainak, örökös tagjainak és mesterművészeinek megújult fotóit láthatják a falakon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.