Klasszikus

Rajzverseny és kiállítások az Erkel Színházban

2003.10.20. 00:00
Ajánlom
Az Erkel Színház ismét rajzversenyt hirdet Varázsceruza címmel, amelyen a gyermekek színházi élményeik alapján készült képekkel vehetnek részt négy korcsoportban: 3-6 évesek, 6-10 évesek, 10-14 évesek és 14-18 évesek.

Az alkotások szabadon választott technikával, A/3-as vagy A/4-es méretben készülhetnek. Az elkészült műveket az Operaház és az Erkel Színház előcsarnokában elhelyezett dobozokba lehet bedobni, postán pedig az Erkel Színház, 1081 Budapest, Köztársaság tér 30. címre küldhetők el 2003. december 31-ig. A rajzok hátoldalán feltétlenül szerepelnie kell a következő adatoknak: a kép címe, az alkotó neve, életkora, lakcíme, telefonszáma, valamint operalátogatásának időpontja vagy bérletének neve.

A beérkezett alkotásokat háromtagú zsűri bírálja el, amelynek tagjai Csavlek Etelka magánénekesnő, keramikusművész, Velich Rita, az Operaház vezető jelmeztervezője és Bíró Gábor festőművész. A nyerteseket postán értesítik, akik 2004. január 30-án, 11 órakor, a Pomádé király új ruhája című előadáson vehetik át nyereményeiket ünnepélyes díjátadás keretében. A díjazott alkotásokból kiállítást rendeznek a színház előcsarnokában.

Addig is az érdeklődők az Erkel Színház előcsarnokában egy Erkel Ferenc-emlékkiállítást, valamint Velich Rita Norma jelmezterveiből készült tárlatát tekinthetik meg. Megújult az Erkel színházi művész-arcképcsarnok is: a látogatók a dalszínház Kossuth-díjasainak, örökös tagjainak és mesterművészeinek megújult fotóit láthatják a falakon.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.