Klasszikus

Rangos társaságban – az NFZ turnéja a Kanári-szigeteken

2009.02.06. 00:00
Ajánlom
Vasárnap a Kanári-szigetekre utazik a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Nem kollektív nyaralásra, hanem az immár 25. alkalommal megrendezett Kanári-szigeteki Zenei Fesztivál meghívásának eleget téve, egy négy hangversenyből álló turnéra.

Február 9-10-én Las Palmason, 11-12-én Tenerifén lép fel az együttes, mindkét helyszínen kétféle programmal. Az egyikben Haydn, Bartók és Kodály egy-egy műve mellett Beethoven G-dúr zongoraversenye is elhangzik, amelyet Kocsis Zoltán a zongora mellől vezényel. A másik műsorösszeállításban Haydn, Kurtág és Richard Strauss szerepel.

A jubileumi fesztiválon az NFZ-n kívül sok más világhírű együttes is fellépett, többek között a Bécsi Filharmonikusok Lorin Maazel irányításával, a Szentpétervári Mariinszkij Színház Zenekara Valeri Gergiev vezényletével, a Philadelphia Zenekar Christoph Eschenbach dirigálásával, a Gustav Leonhardt vezette Felvilágosodás Korának Zenekara és Kórusa, valamint a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara Antonio Pappanóval. A fesztivál nyitókoncertjét mindkét helyszínen a Nemzeti Énekkar és a Tenerifei Szimfonikus Zenekar adta. A magyar kórus Ligeti Requiemjét énekelte, igen nagy sikerrel.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.