Klasszikus

Református Zenei Fesztivál 2005

2005.06.02. 00:00
Ajánlom
Második alkalommal rendeznek Református Zenei Fesztivált június 10. és 12. között. A rendezvénysorozat helyszínei a Ráday „kultucca”, a Szilágyi Dezső téri református templom és a Zeneakadémia Nagyterme lesznek.

Napközben a Ráday utca Teológia előtti szakaszán népművészek, kiadók, művészek, református intézmények mutatkoznak be. A Ráday és a Köztelek utca sarkán 11:00-től 18:00-ig óránként kórusok, zenekarok, népzenészek, versmondók lépnek fel. (A programok mindig egész órakor kezdődnek). A hagyományos református zenén kívül a műsorban népénekek is helyet kapnak. Ismét fellépnek a népzene, a világzene, az egyházzene és a régizene ismert „sztárjai”, tehetséges fiataljai, valamint a Csillagpont Ifjúsági Találkozók modern hangszerelésű református zenekarai.

Június 10.
11:00 Julianna Ref. Általános Iskola Gyermekkórusa
12:00 Cantoraes Ecclesiae (rézfúvósok)
13:00 Lónyay utcai Református Gimnázium Énekkara
14:00 Demeter Erika (Sepsiszentgyörgy)(népének), Ökrös együttes
15:00 Nagy János Quartet (református népénekek jazzátirata tekerővel)
16:00 Zurgó együttes (moldvai népzene)
17:00 Kerekes együttes – gyimesi és moldvai népzene

Június 11.
11:00 Kalamajka (gyermek-népénekek, versek)
12:00 Talitha Kumi (fiatal reformátusok akusztikus zenéje)
13:00 Corpus Harsona Quartet (rézfúvósok)
14:00 Berkesi Alex Band (a „Fehér” c. album bemutatója)
15:00 Nagyvárad téri református kórus
15:25 Várnagy Andrea és Farkas Zsolt (ZeneKÉPzelet – négykezes zongora és vers)
16:00 Musical Witchcraft (Kollár Attila – Solaris) (akusztikus zene fuvolára, gitárra,
ütőhangszerre)
17:00 Kálmán Imre (Vajdaság, cselló)
17:30 Baptista Kéziharang Együttes

Június 12.
11:00 Bástya Citerazenekar (Felvidék)
12:00 Bellon Rézfúvós Quintet (barokk, reneszánsz zene)
13:00 Makám együttes (világzene)
14:00 Szigeti Ökumenikus Énekkar, zsoltárok gitárra és énekhangra
15:00 Villő Énekegyüttes
16:00 TeTraVERSI fuvolanégyes
17:00 Kobzos Kiss Tamás (énekelt versek)

Az egésznapos programokat mindhárom este hangverseny zárja. Június 10-én 19:30-tól a Szilágyi Dezső Téri Református Templomban a Bolyki Brothers és a Vujicsics együttes lép fel. Június 11-én 19:30-tól a Zeneakadémián Kálmán Attila (Vajdaság, cselló) és Vedres Csaba (ex-After Crying) közreműködésével a Kairosz Q. és az After Crying ad kamara-szimfonikus koncertet. Június 12-én 19:30-tól ugyancsak a Zeneakadémián a több énekkarból egyesülő, kétszázötven fős Református Kórus és Fassang László (orgona) hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők.

Jegyek kaphatók: Stereo Kft. 1114 Budapest, Bartók Béla út 59.
Tel./Fax: 385-6343, 466-9674
E-mail: StereoPeriferic@mail.datanet.hu

További információk az alábbi oldalon találhatók.

Programkereső

Legolvasottabb

Könyv

„Mindennek a magyar irodalom a közepe” – Valuska László a tízéves Margó Fesztiválról

Több mint 60 programmal, könyvbemutatókkal, koncertekkel és irodalmi sétákkal jelentkezik a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár október 14. és 17. között a Várkert Bazárban. A jubileum alkalmából a fesztivál alapítójával, programigazgatójával beszélgettünk.
Könyv

Egy stadionnyi Paradicsom – Nádasdy Ádám az új Dante-fordításról

Egy közös karácsonyi italozás alkalmával jutott Nádasdy Ádám és Térey János arra a megállapításra, hogy Dante Isteni színjátékának Paradicsom részét újra kéne fordítani. Nem azért, mert Babits szövege ne lenne jó, nagyon is szép, a mai olvasóközönség viszont már nehezebben fogadja be. Az új változat elkészült, Nádasdy Ádám, a mű fordítója pedig a 2021-es Budapesti Őszi Fesztivál keretében ismertette a művet a Márai Sándor Kulturális Központban.
Klasszikus

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Vizuál

Vaszary, Aba-Novák és Munkácsy remekművei a Virág Judit Galéria őszi aukcióján

Vaszary János utolsó itáliai nyarát felidéző festménye, Aba-Novák Vilmos római trattoria ciklusának lenyűgöző darabja, Munkácsy Mihály anya-gyerek kompozíciója és Kádár Béla Amerika-élményének emléket állító műve is kalapács alá kerül a Virág Judit Galéria őszi aukcióján október 17-én a Budapest Kongresszusi Központban.
Vizuál

A rejtélyes Margaret Watkins - Fotóhónap2021

Tükröződő csónak a vízen, személyes tárgyak a fürdőszobában, festői portrék és ipari tájak, kaleidoszkóp-szerű montázsok – mind-mind eredeti nyomatok Margaret Watkins titokzatos fekete dobozából. A Fotóhónap2021 központi tárlata a méltatlan módon elfeledett életműből válogat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Újabb három évig Szinetár Miklós az Opera Örökös Tagjainak elnöke

A neves rendezőt, a Tagság jelenlegi elnökét október 12-én, az Eiffel Műhelyházban tartott közgyűlésen választották újra
Klasszikus videó

Ismerje meg Bella Máté új művét! – VIDEÓ

Bella Máté Titan című művét Szentpáli Roland mutatta be az Óbudai Társaskörben, 2021. szeptember 30-án, a 34. Minifesztivál – Magyar Kortárs Zenei Körkép koncertsorozatában. Videónkban a két művész mesélt a darabról.
Klasszikus ajánló

Vidovszky László-est a Zeneakadémián

Vidovszky László korai munkásságát mutatja be az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál, abszurd hanghatásokat felvonultató zenemű, kamaraopera és filmvetítés is szerepel a programban.
Klasszikus ajánló

Cziffra György századik születésnapját ünnepli a zenészvilág

Két különleges koncerttel, kiállítással, külföldi programokkal folytatódik a Cziffra György-emlékév, a zongoraművész századik születésnapján Eötvös Péter erre az alkalomra írt műve is elhangzik
Klasszikus beszámoló

Zeneszerzők párbeszéde – Beszélgetés Georges Aperghisszel

Az Eötvös Péter Kortárs Zenei Alapítvány zeneszerző-beszélgetései, a mustMEET Composers sorozat legújabb vendége a görög származású zenés színházi alkotó, Georges Aperghis volt.