Klasszikus

Régi és új bérletek a Miskolci Szimfonikusoknál

2014.06.26. 10:41
Ajánlom
A zenekar bérletei között a következő évadban is megmarad a Népszerű és a Gyöngy bérlet, ugyanakkor a miskolci Zenepalotában is rendeznek három hangversenyt egy új sorozat keretében - hangzott el az együttes június 25-i sajtótájékoztatóján.

Szászné Pónuzs Krisztina a zenekart működtető nonprofit kft. ügyvezetője kijelentette: biztos alapon áll a Miskolci Szimfonikus Zenekar, úgy fogalmazott: "arra törekszünk, hogy továbbra is Miskolc és hazánk kiemelkedő együttese maradjunk, amelynek szakmai munkáját nemzetközileg is elismerik". A 2014/2015-ös szezonban Schubert, Strauss, Brahms, Beethoven művei mellett az együttes repertoárjára tűzi Kodály, Mendelssohn, Mozart és Csajkovszkij darabjait is.

Gál Tamás Liszt-díjas karmester a zenekar közelmúltban kinevezett művészeti vezetője arról beszélt, hogy, egy rendkívül színes és változatos, szakmai szempontból pedig igényes évadot kínálnak a közönségnek, minden bérletes hangverseny egyedi lesz. Az alapításának félévszázados jubileumát idén ünneplő zenekart a következő évadban Medveczky Ádám, Perényi Miklós, Vásáry Tamás, Oliver von Dohnányi, Izaki Masahiro és Várjon Dénes is vezényli majd. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a következő évad elején két újabb lemezfelvételt készítenek, melyekkel teljes lesz a Dohnányi Ernő szimfóniáit felvonultató sorozat. Így a miskolci zenekar az első, amely a zeneszerző minden szimfóniáját lemezre rögzíti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.