Klasszikus

Réti Balázs chilei sikere

2009.04.27. 00:00
Ajánlom
Az elmúlt hét folyamán Réti Balázs zongoraművész négy alkalommal mutatkozott be a chilei közönségnek.

Réti Balázs

Réti Balázs Santiagóban és Concepciónban az Andrés Bello Egyetem kamarazenakarával lépett fel és Mozart Esz-dúr zongoraversenyét (No. 14) szólaltatta meg. Vina del Mar és Rancagua városokban szólókoncertet adott, amelyek műsorán Chopin, Beethoven, Liszt, Bartók, és Kodály művei szerepeltek. A négy hangversenyen több mint kétezren hallgathatták meg a magyar zongoraművészt, a tetszésnyilvánítás minden alkalommal hosszú és zajos volt - számolt be Réti Balázs vendégszerepléséről dr. Kosárka József nagykövet, és hozzátette, hogy a helyi sajtó számos beharangozó írásban mutatta be a magyar előadót, és több méltató tudósítás jelent meg fellépéseiről.

Réti Balázs 1974-ben született Budapesten. 1987 és 1992 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában Eckhardt Gábor, 1992 és 1998 között a budapesti Zeneakadémián Nádor György tanítványa volt. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongoratanára. Számos mesterkurzuson tökéletesítette tudását (Lev Naumov, Schiff András, Dmitrij Baskirov), 1999 és 2001 között Fischer Annie-ösztöndíjas volt. Több magyar és külföldi verseny díjazottja (1996, Dublin; 1997, Scheveningen; 1997, Bordeaux stb.)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.