Klasszikus

Rézangyalok

2008.11.17. 00:00
Ajánlom
Fejér András (harsona) és Joachim Pliquett (trombita) két koncertet is ad novemberben. A berlini Német Szimfonikus Zenekar tagjai 20-án a Kelenföldi evangélikus templomban, 21-én a Mátyás-templomban lépnek a közönség elé. Kamarapartnerük Arvid Gast, a lübecki Zeneművészeti Főiskola orgona-professzora lesz.

A berlini Német Szimfonikus Zenekar a Londoni Filharmonikus Zenekarral, a Los Angeles-i Filharmonikusokkal és a Chicagoi Szimfonikus Zenekarral említhető egy lapon: Ilya Gringolts és Nelson Goerner saját életrajzában a legkiválóbb zenekarok sorában említi az együttest. A Német Szimfonikus Zenekar remek koncertjei mellett díjairól is nevezetes, amelyeket előszeretettel adományoz a muzsikusoknak. Kent Nagano a zenekar tiszteletbeli karmestere lett, miután 2006-ban leköszönt művészeti vezetői és dirigensi tisztjéről, Aribert Reimann zeneszerző pedig Schönberg-díjat vehetett át szintén 2006-ban a zenekartól, a bécsi Arnold Schönberg Centertől és a Deutschlandradiótól.

Fejér András és Joachim Pliquett tehát a világ egyik legnevesebb szimfonikus zenekarának tagja, akik Arvid Gasttal karöltve Vincent Jelich, Bach, Baldassari, Pergolesi, Chailleux, Guilmant és Charles-Marie Widor műveiből válogattak a magyar közönség számára.

(2008. november 20. 19:00 Kelenföldi evangélikus templom (Budapest) és november 21. 19:30 Mátyás-templom - Joachim Pliquett (trombita), Fejér András (harsona), Arvid Gast (orgona); Vincent Jelich: Ricercare trombitára és harsonára; Bach: g-moll fantázia és fúga, BWV 542; Baldassari: F-dúr szonáta trombitára és orgonára; Pergolesi: F-dúr szimfónia harsonára és orgonára; Chailleux: Morceau de Concours trombitára és orgonára; Guilmant: Morceau symphonique harsonára és orgonára, op. 88; Charles-Marie Widor: g-moll Allegro a VI. orgona-szimfóniából, op. 42)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.