Klasszikus

Rost helyett Bátori

2007.04.25. 00:00
Ajánlom
A május 1-jei koncertet szervező Strém Koncert Kft-től kaptuk a hírt, hogy Rost Andrea lemondta szereplését a Zeneakadémián, helyette Bátori Éva hallható majd.

Nem Rost Andrea lesz az énekes sztár a Végh Sándor Zenei Estek negyedik előadásán. Helyette Bátori Éva lép fel, a többi művészt a változás nem értinti. Vagyis Keller András, Várjon Dénes, Simon Izabella és a Keller Vonósnégyes látható, hallható majd a színpadon. Viszont a sorozat következő, május 17-re meghirdetett, utolsó előadása technikai okok miatt elmarad. A jegyek és bérletek visszaválthatók a Zeneakadémia jegypénztárában. A szervezők a közönség szíves megértését kérik.

(2007. május 1. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Végh Sándor Zenei Estek/4, "Dunának, Oltnak egy a hangja...” - koncertsorozat Bartók, Dvorák és Enescu műveiből; Dvorák: Dalok, Bartók: 1. hegedű-zongoraszonáta, Enescu: Dalok, Dvorák: A-dúr zongoraötös, op. 81; km.: Bátori Éva (ének), Simon Izabella, Várjon Dénes (zongora), Keller András (hegedű), Keller Vonósnégyes; műv. vez.: Keller András, Várjon Dénes; a koncert előtt 18:30 órától Földes Imre tart bevezető előadást a Zeneakadémia XXXVII-es termében)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.